Broj 67
Početna > Intervju > ŽIVIM SVOJ SAN

NINA BADRIĆ

ŽIVIM SVOJ SAN

Bila je sasvim sama bez ikoga svog, na njenoj strani tek pošteno srce i Bog. Šta se sve izdešavalo od tog trenutka Nina nam objašnjava

U iskrenom razgovoru Nina Badrić pričala je koliko je teško bilo uspeti kada nije pripadala nijednom muzičkom klanu, gde je pronalazila snagu da traje i ko joj je bio najveća podrška. Njenim fanovima u Srbiji najavila je skoro druženje na koncertu u Beogradu kao i promociju novog albuma.

Kako doživljavaš muziku, kao posao, ventil, potrebu?
Muzika je za mene život, vazduh... nužna potreba i najveća zavisnost. Srećna sam što mi je Bog dao mogućnost da se profesionalno bavim onim što najviše volim i da od toga živim. Mislim da ne postoji ništa lepše nego živeti svoj san.

Čije postere i čije ploče si imala kao tinejdžerka?
Hm... Zatekla si me pitanjem! Kao klinka nisam imala nijedan poster tadašnjih pevačkih zvezda, ali bila sam luda za glavnim glumcem iz filma Karate Kid. Sanjala sam da će mi on jednog dana biti dečko i da ćemo živeti u Americi u kući pored mora i da ćemo zajedno trenirati karate! Tada sam imala 14 godina, međutim, iz današnje perspektive shvatam da mi je tadašnji ukus za frajere bio diskutabilan!

Sve devojčice sanjaju o tome šta bi volele da budu kada porastu. Da li je tebi muzika bila izbor od najranijih dana?
Već od pete godine sam zabavljala ukućane i prijatelje svojim improvizovanim nastupima i pevanjem. Morala sam svakodnevno da izvodim svoj mini-koncert i bila bih jako tužna kada bi mi mama, već na izmaku snage, rekla da se smirim jer sam stvarno dosadna. Mojoj porodici je odavno bilo jasno da ću biti na sceni kada odrastem, tako da nisu previše razbijali glavu mojom budućom profesijom. Najviše sam im zahvalna što su me pustili da pratim svoj san i što su mi uvek bili podrška.


Kako su izgledali počeci tvoje karijere? Jesi li se plašila neuspeha?

Počeci su bili teški, ali ta vremena su, hvala Bogu, iza mene. Trebalo mi je dugo vremena da dođem do neke svoje „prve stepenice". Možda zbog toga što sam uvek bila svoja i nisam htela da pripadam nijednom muzičkom klanu, a to je bilo poprilično nepoželjno i, sada znam, hrabro. Međutim, danas sam srećna zbog svega što sam prošla jer mislim da me je taj moj put ka uspehu napravio osobom kakva sam danas. Vrlo realno gledam na slavu i do sada me još nije zanela u tolikoj meri da izgubim sebe do kraja.

Da li ti je neko tada dao savet koga se i danas sećaš?
Moji roditelji, a pogotovo mama. Rekla mi je da se ničega ne bojim ako kroz život idem poštenjem i istinom, kakva god da je. Njene rečenice se uvek setim - U zlu se ne ponizi, a u uspehu ne uzvisi. Toga se držim.

Jesi li se u životu susretala sa neprijatnostima i koliko često?
Uf, bilo je takvih situacija puno, ali ja sam poput Gabi Novak iz pesme Pamtim samo srećne dane.

Koji stihovi bi te opisali na najbolji način?
Bila sam sasvim sama bez ikoga svog, na mojoj strani tek pošteno srce i Bog, jedini prijatelj u životu mom... To su stihovi koje sam napisala u svojoj pesmi Za dobre i loše dane.

Šta je za tebe čarobno jutro?
Svako novo jutro!


Veruješ li da čovek u životu doživi samo jednu pravu ljubav?

Verujem da nam, ipak, samo jedna osoba najviše dotakne srce. U tom slučaju je divno ako se sve završi srećno. Mi žene obično patimo za nekim pogrešnim ljubavima, ali zato i nastaju najlepše pesme, stoga...Živele srećne i nesrećne ljubavi!

Koliko ti se život promenio otkad si se udala?
Neke stvari su se promenile nabolje, ali u osnovi je sve ostalo isto. Lepo je kada pored sebe imate osobu koja vam je podrška u svemu.

U kojim situacijama su ti zidovi tesni?
Ha, ha... Meni su tesni zidovi, uvek se isto osećam... Nastavite stihove...

Šta radiš iz inata?
Previše toga! Mislim da sam iz inata i uspela da napravim ovakvu karijeru. Mene uvek fura neki pozitivni inat.

Kako izgledaju situacije u kojima ne možeš ni glas da pustiš?
Joj, ne biste me tada baš poželeli u društvu! Kod mene je sve krajnost. Vrlo sam temperamentna, pa kada sam srećna, ceo svet se smeje, a kada sam tužna, rasplačem sve oko sebe. Tako barem tvrde moji prijatelji.

Imaš li autoritete u životu i ko su oni?
Iznad svega verujem u Boga, sebe i svoju porodicu. Porodica je i danas za mene najveći autoritet, a sa mamom imam prekrasan odnos i ona uvek ima jake argumente...


Imaš li neke neispunjene želje i snove?

Kako da ne, imam još mnogo snova i neispunjenih želja. Još uvek sanjam daleke stvari.


U čemu je tajna broja sedam, s obzirom na to da vam se poslednji album tako zove?

Taj broj je meni lično značajan i nema veze sa numerologijom. Osim što je ovaj album sedmi po redu u mojoj karijeri i što mi se učinilo zgodno tako nazvati album, ima još puno razloga zašto baš taj broj. Neka to ostane i dalje samo meni poznato.


Pesma Da se opet tebi vratim postala je veliki hit. Čija ideja je bila da u spotu gostuje Goran Ivanišević?

Srećna sam zbog činjenice da je ta pesma osvojila publiku u svakoj zemlji na području bivše Jugoslavije. Na nedavnom nastupu u Zagrebu, dok sam izvodila tu pesmu, mnogima su potekle suze. Iste emocije kod publike doživljavam i u Sarajevu, Ljubljani i gde god da je izvodim. Mnogi su je zavoleli svim srcem. Osećam da će biti jedna od pesama moje karijere. Što se Gorana tiče, on je bio moj jedini izbor. Nikada se, do sada, nije našao u sličnom projektu pa mi je to bio dodatni izazov.

Kakva je bila saradnja sa njim?
Vrlo je duhovit, a ni meni šale nisu strane pa nam je najveći problem bio da se uozbiljimo za scene koje su morale da dočaraju emociju među nama. Međutim, kada smo počeli da snimamo, Goran se pokazao kao veliki profesionalac i oduševio je i mene i reditelja spota Darka Drinovca. On je, zapravo, neotkriveni glumački talenat!

Hoćeš li novi album promovisati i u Beogradu?
Svakako, distributer novog albuma iz Beograda Multimedia Records uskoro će organizovati promociju kako bih publici predstavila svoje nove pesme. Hvala svima što vole moje pesme i što prate sve ove godine moj rad. Nadam se da će im se svideti novi album 07 i da ćemo moje pesme uskoro svi zajedno pevati na mom prvom koncertu u Beogradu.

Kada dođeš u Beograd, gde najviše voliš da odeš?
Žao mi je što nekako uvek dođem na brzinu i poslom pa nemam puno vremena da vidim sva mesta koja bih htela. Čula sam od mnogih prijatelja za sjajne klubove i mesta koja svakako planiram da posetim u skorije vreme.