Broj 67
Početna > Zanimljivosti > VEŽBAJTE EKSTAZU

TANTRIČKI SEKS

VEŽBAJTE EKSTAZU

Obogatite svoj seksualni život, doživite nekoliko uzastopnih orgazama, produbite svoju intimu i probudite svoju kreativnost. Uđite u tajne tantričkog seksa

Tantrički seks, mistična tradicija indijskih korena, na Zapadu poznata i kao „kult ekstaze", kombinacija je seksualnosti i duhovnosti koja nizom rituala dovodi do povećanog zadovoljstva i dužeg seksualnog odnosa.
  Bez obzira na definiciju, u srcu tantre nalazi se iskrena i otvorena komunikacija i stvaranje intime pre samog seksualnog čina. Tantra preporučuje da umesto grubog seksa, vodite ljubav. Međutim, u tantri treba, pre vođenja ljubavi, plesati, pevati, biti nežan, otvoriti srce, komunicirati. Seks bi trebalo da bude kruna tih razmena. Najpre se razvijaju veštine produbljivanja intime, a tek nakon toga se vodi ljubav, uživajući u tim veštinama.
 
  Tehnike zbližavanja
  Međusobna bliskost je preduslov za polni odnos. Zagovornici tantre ističu da bi pre seksa partneri trebalo da budu u ljubavi, bliskosti i razumevanju, oslobođeni bilo kakvih inhibicija, osećaja srama ili krivice. Za to je, pre svega, potrebna iskrena komunikacija, i vreme koje su spremni da potpuno posvete jedno drugom. Uvod u seks bi mogao da se sastoji u tome da partneri zajedno slušaju muziku, razgovaraju, maze se, zajedno se okupaju, uzajamno se izmasiraju ili rade neku od tantričkih tehnika zbližavanja. Jedna od najčešće spominjanih tehnika jeste gledanje u partnerove oči. Par bi trebalo da sedi prekrštenih nogu jedno naspram drugog i desetak minuta se u tišini gleda u oči, po mogućnosti bez treptanja. Iako bi buljenje u partnerove oči na početku moglo da se čini čudnim, kontakt očima je ključan za postizanje duboke bliskosti.
 
  Tehnike tantre
  Čak ako se i sasvim zanemari duhovna dimenzija tantre, razni tantrički „trikovi" zainteresovanim parovima bi mogli da pomognu da svoj seksualni život učine zanimljivijim i kvalitetnijim.
  1. Pre odnosa partneri bi trebalo uzajamno da se maze i masiraju. Kontrola ejakulacije je jedna od osnovnih veština kojima bi muškarac trebalo da ovlada ako želi da praktikuje tantru. Umesto da tokom seksa ejakulira na prvom vrhuncu energije, kao što većina muškaraca radi, mogao bi, služeći se određenim tehnikama, tu energiju da proširi celim telom i da nastavi sa seksom do sledećeg, pa još daljeg vrhunca. „Normalni" seksualni odnos obično traje od 10 do 15 minuta, a ako uzmemo u obzir da je većini žena potrebno oko 20 minuta da bi se sasvim uzbudile, to ih teško može zadovoljiti. Da bi odgodio ejakulaciju, muškarac može da se potpuno smiri, ne misleći na nešto neprijatno što bi ga moglo odvratiti od orgazma. Umesto toga, mogao bi da stiska mišić koji spaja koren kičme i pubičnu kost, mišić koji obično stiskamo kada želimo da prekinemo mokrenje. Umesto da bude usmeren na postizanje sopstvenog orgazma, muškarac bi trebalo da bude potpuno posvećen svojoj partnerki, i obrnuto.
  2. Za produživanje odnosa od pomoći bi moglo da bude i disanje, koje je u tantri veoma važno. Kad partneri dišu usklađeno, tako da zajedno udišu i izdišu, ili da jedno udiše dok drugo izdiše i obrnuto, raste i njihova emotivna i mentalna usklađenost i bliskost. Što je neko bliže orgazmu, disanje je brže i pliće, a ako muškarac želi da zadrži orgazmičko stanje i odgodi ejakulaciju, mora da diše dublje i lakše. Tako i muškarac, a ne samo žena, može da doživi višestruke orgazme bez ejakulacije. Kod pravog tantričkog seksa ne bi trebalo ni da dođe do ejakulacije, nego bi partneri trebalo da sve vreme balansiraju na ivici orgazma i da, zahvaljujući energiji koja se pri tom oslobađa, uđu u stanje pojačane svesti.
 
  Poznati i tantrički seks
  Među slavnim osobama koje praktikuju tantru najistaknutiji je britanski muzičar Sting. On je u jednom intervjuu rekao: „Reč je o duhovnom putovanju, a ne samo o seksu koji traje osam sati. Stvar je u vremenu koje provodimo sa partnerom i u povezivanju sa svetom duha kroz svakodnevne stvari. Moja crkva je osoba sa kojom živim, ona je moja veza sa svetim." Skarlet Johanson je nedavno sa dečkom isprobala tantričke tehnike. Paf Dedi se takođe pohvalio da su za vreme nedavne posete Parizu on i njegova supruga Kim Porter u apartmanu najmanje 30 sati vodili ljubav na tantrički način. Džim Keri je svoju devojku, bivšu Plajbojevu zečicu Dženi Mekarti, uveo u tajne tantre. Ona tvrdi da im je seks „predivan".