Broj 66
Početna > Zanimljivosti > NAJBOLJI SI, DUŠO

NAJČEŠĆI MUŠKI KOMPLEKSI

NAJBOLJI SI, DUŠO

Iako su žene poznate po brojnim kompleksima po pitanju izgleda, ni muškarci nisu ravnodušni kada je reč o njihovom telu. Samo, za razliku od žena, oni to ne priznaju tako lako

Da li dovoljno zarađujem, isuviše sam nizak, počeo sam da gubim kosu... Ovo su samo neka od pitanja koje muškarci sebi postavljaju. Evo nekih najčešćih kompleksa koji jači pol ima.


Veličina polnog organa

Verovali ili ne, muškarci su među sobom svoju muškost merili dužinom polnog organa. Danas, to se znatno smanjilo, ali ne i iskorenilo. Kako svetske statistike i merila kažu, normalna veličina muškog polnog organa u erekciji je 12-16 centimetara, a sve preko toga je klasifikovano kao „iznad proseka". Isto tako, statistike kažu da najveći deo odrasle svetske populacije ima polni organ dužine između 8,5 do 14,5 centimetara.


Impotencija

Još jedan u nizu strahova svakog muškarca. Strah od neuspeha u krevetu je čak jača i od straha od neuspeha na poslu. Psiholozi sve više skreću pažnju na porast impotencije usled stresa na poslu i u kući ili nezadovoljstva. Recimo, žene koje češće preuzimaju inicijativu u seksu, opasna su pretnja ovako nesigurnim muškarcima.

Visina
Još jedan kompleks savremenog muškarca. Prosečna visina muškaraca u svetu je oko 1,77 centimetara. Kroz istoriju je poznato da je taj kompleks bio stimulans za velike podvige i dostignuća. Cezar, Napoleon... svi oni su imali nešto zajedničko, a to je bio nizak rast. Muškarci misle da ako su niski, imaju veće šanse da budu odbijeni od strane žena.

Ćelavost
Pojava opadanja kose najčešće je prouzrokovana naslednim osobinama ili stresom, a može biti i nedostatak nekih vitamina. Ono što je sigurno jeste to da muškarci ne žele da prihvate da kada uđu u izvesne godine, ne mogu više da imaju kosu kao sa dvadeset godina. I onda ih je sramota što im opada kosa i postaju delimično ili potpuno ćelavi. U takvim situacijama spas traže u raznim losionima, šamponima, farbama ili čak presađivanju kose.

Novac
Još jedan simbol muškosti - novac. Mnogi muškarcu misle da što više novca imaju, to su muževniji i poželjniji. To ponekad može ići toliko daleko da ih totalno baca u depresiju.

Emocije
Po nekim anketama i istraživanjima, smatra se da pravi muškarac mora biti ponosan, hladan, stabilan, beskompromisan, odlučan... U toj priči nema mesta za suze, tugu, preteranu radost ili bilo koje jače emocije. Dakle, ukoliko je muškarac emotivan, on je slabić, ili eventualno potencijalni homoseksualac, a ako hoće da izgleda lepo, onda je sigurno metroseksualac... Ženama je zaista teško udovoljiti...