Broj 63
Početna > Intervju > SEKSI TRUDNICA

JELENA KARLEUŠA

SEKSI TRUDNICA

Snimila je novi album i spot, koji je podigao veliku prašinu u javnosti. A onda je objavila da će uskoro postati mama.Ovo je njena godina. JK revolucija nikada neće prestati, poručuje Jelena Karleuša

Kada je saznala da je trudna, njen voljeni, Dušan Tošić, fudbaler nemačkog Verdera, nalazio se na pripremama sa klubom, pa mu je telefonom saopštila najlepšu vest. Od sreće oboje su zaplakali, a istog dana na njenu kućnu adresu stiglo je stotine ruža sa porukom: Za moja dva anđela. Jelena obećava da će, kada trudnoća odmakne, biti jedna seksi trudnica.

  Posle tri godine pauze, na tržištu se pojavio vaš novi album oko koga se digla velika medijska prašina, a nedugo posle toga pronela se vest da ste u drugom stanju. Ovo je, izgleda, vaša godina, kako se osećate?
  U pravu ste, ovo je definitivno moja godina! Više od godinu dana sam radila na novom albumu. Moji saradnici i ja smo dali sve od sebe da po produkciji, aranžmanima, tekstovima i mom pevanju, publika dobije nešto novo i nešto što ruši sve dosadašnje granice. Uvek sam bila dovoljno hrabra da rušim tabue, da idem napred i da, na neki način, budem uzor kolegama. Ponosna sam na to. Napravila sam relativno veliku pauzu između dva albuma upravo zato što prethodni album Magija do dana današnjeg niko nije uspeo da nadmaši. I kada je reč o spotovima i po broju hitova i po produkciji koja je svetska. Odavno sam shvatila da je biti sam sebi jedina konkurencija laskavo, ali i veoma teško i odgovorno! Sa izlaskom JK revolution moji saradnici i ja smo se šalili da je kompletna estrada otišla u dobrovoljnu penziju! Nameravam da snimim još dva visokobudžetna spota koji će, verujem, izazvati još veću buru i oduševljenje, da odradim unapred zakazanu turneju, a onda da se prepustim najsrećnijem događaju u životu svake žene - održavanju trudnoće. Biću aktivna do nekog petog meseca, dok mi se stomak još ne primećuje, tako da imam još dva meseca da se apsolutno posvetim promovisanju albuma i mojoj brojnoj publici i fanovima!

  Kada ste posumnjali da ste u drugom stanju?
  Prvi "sumnjivi" simptomi javili su se na mom velikom solističkom koncertu u Sloveniji. Tada sam osetila blagu mučninu pred nastup, ali sam to pripisala uzbuđenju zbog ogromnog broja ljudi pred koje moram da izađem i premijerno izvedem nove pesme. Ipak, mučnina se nastavila i sledeći dan, pa sam odlučila da uradim test čim sam kročila u moju kuću u Beogradu. Iako sam mislila da je uzbuna lažna jer sam ih imala mnogo u proteklih nekoliko meseci, ovaj put, test je pokazao one čuvene dve crvene crtice. Od neverice, uzbuđenja i radosti osetila sam vrtoglavicu. Suze su mi krenule niz obraze. „Desilo se i to", pomislila sam, moj najveći životni san se ostvario, postaću majka. Ova godina je definitivno godina koju ću pamtiti po najdivnijim događajima u životu i na poslovnom i na privatnom planu!

  Kome ste prvo saopštili radosnu vest?
  Naravno, odmah sam obavestila mog budućeg muža Duška, koji se u tom momentu sa klubom nalazio na pripremama. Prva rečenica mi je bila: „Ljubavi, postaćeš tata!" Prvo je ćutao, a onda sam shvatila da kao i ja, od suza i uzbuđenja ne može da progovori! Beba je bila njegova i moja najveća želja. Kruna naše ljubavi i naš najveći životni uspeh. Onda mi je rekao da će se roditi tatin fudbaler! „Ili muzička zvezda", dodala sam. I stvarno, beba ima dve opcije, da bude buduća svetska fudbalska zvezda ili velika muzička zvezda. Nije loše, kada je o dobrim genima reč, zar ne? Po završetku mog razgovora sa Duškom, nenadano je u kuću stigla i moja mama, zajedno sa mojom tetkom. Bez reči sam im pokazala test... Skakale su od sreće!

  Da li ste tim povodom dobili od Duška neki poklon?
  Taj isti dan, na moju kućnu adresu stigle su stotine crvenih ruža sa malom ceduljom na kojoj je pisalo: „Za moja dva anđela".

  Kako podnosite trudnoću, da li vam se pojačao apetit?
  Već sam puna tri meseca trudna, a stomak mi se i dalje uopšte ne primećuje, čak sam izgubila dva kilograma od blagih mučnina koje su konstantne. Uopšte nisam gladna, štaviše, manje nego inače imam potrebu za hranom. Verovatno će se to u nadolazećim mesecima promeniti. Kako sam ja osoba koja vrlo malo jede, mrzim slatko i skoro sam apsolutni vegetarijanac, biću jedna seksi trudnica, kada trudnoća odmakne, obećavam! Planiram malo posle porođaja da snimim još jedan spot u kome ću se pojaviti u bikiniju, na plaži, tako da će svi moći da se uvere da uopšte nije tačno da trudnoća uništava žensko telo. To se dešava samo kod žena koje nemaju dovoljno volje, želje i samopoštovanja.

  Plašite li se da će vam trudnoća pokvariti dobru liniju?
  Apsolutno se ne opterećujem time jer, kao što sam rekla, nisam neka proždrljivica, a i da nabacim koji kilogram, stvarno nije bitno, beba je na prvom mestu. Naravno, poznata sam kao vrlo disciplinovana osoba koja o svemu, a pogotovo o zdravlju i ishrani, vodi računa, tako da ću odmah posle porođaja biti kao i pre. Inače, ja sam idealna trudnica: ne pušim, ne pijem, nikad u životu ni kafu nisam popila! Mrzim kada vidim trudnu ženu koja, na primer, puši. To je za svaku osudu. Jedan sam od glasnogovornika kada je o borbi protiv droga reč. Jedini porok bila mi je koka-kola, ali sam sad i to izbacila iz upotrebe.

  Mislite li da će beba uticati na vašu karijeru, plašite li se da je ne uspori?
  Naravno da ne. Na moju karijeru ne može da utiče ni smak sveta, a kamoli nešto ovako divno. Može samo da mi da jednu novu dimenziju. Odradiću unapred zakazanu promotivnu turneju jer to dugujem fanovima. A poslednja tri meseca trudnoće ću se povući i dopustiti da moje nove pesme "drmaju" klubovima i radio stanicama. Ovih dana snimam gomilu TV emisija, tako da ću tu prazninu od tri meseca povlačenja dobro popuniti. A onda, opet nastavljam tamo gde sam stala! Odmah po porođaju, bacam se na snimanje dve nove pesme koje će se naći na The best of JK albumu. Ovo je moja godina i JK revolucija nikada neće prestati!

  Gde planirate da se porodite, u Srbiji ili u Nemačkoj?
  Duško i ja i dalje razmišljamo o svakoj mogućoj opciji i nismo još odlučili gde će beba biti rođena. Možda ne bi bilo loše da se porodim u Beogradu i nastavim tradiciju moje porodice koja važi za jednu od najstarijih beogradskih porodica. Ponosna sam što sam rođena Beograđanka jer su Beograđani posebna fela, sasvim drugačiji svet. To se vidi i po meni i po mom obrazovanju, shvatanjima, neprihvatanju seljačkih normi koje, nažalost, vladaju estradom. JK je svet za sebe. Jedno je sigurno, porodiću se carskim rezom. Tako je najbezbolnije i za mene i za bebu.

  Da li ste već počeli da opremate sobu za bebu?
  Ne, još je rano za to, iako imam pregršt ideja. Čim saznamo kog pola će biti beba, odlučićemo da li će soba biti roze ili plava. To će biti soba iz bajke.

  A kada je reč o imenima za bebu, da li ste već počeli da razmišljate o tome?
  O, da... Iako je još veoma rano, već vodimo žučne rasprave oko toga. Ima puno divnih imena i sigurno će biti odabrano ime koje će od starta ukazivati na to da se radi o posebnoj osobi, predodređenoj za velike stvari u životu.

  Na kojim stvarima ćete insistirati u vaspitavanju deteta?
  Kućno vaspitanje, dom i porodica su osnov svakog čoveka. Obrazovanje je, naravno, jedan od bitnijih faktora. Moje dete će biti vaspitano da bude nesebično, pravično i da ne posustaje pred životnim preprekama. Da zna da ceni prave ljudske i životne vrednosti, da prašta i čini samo dobro. Mama i tata će mu u tome pomoći.

  Od vas se očekuje i glamurozna svadbena ceremonija...
  Naravno da će i to biti događaj koji će obeležiti ovu godinu. Svadbu planiramo na leto, kada se Dušku završi prvenstvo, jer tek tad može da dođe u Srbiju. Već uveliko kujem organizacione planove i, verujte, to će biti najlepša svadba, kao iz bajke. Iako neće biti preterano velika, u svakom slučaju biće fensi i raskošna. Mediji neće imati pristup.