Broj 63
Početna > Lepi i zdravi > SEKS SA BIVŠIM NIJE POŽELJAN

GREŠKE U VEZI

SEKS SA BIVŠIM NIJE POŽELJAN

U toku zabavljanja i veza postoje nepisana pravila koja bi možda, ipak, trebalo da sledite

Seks sa bivšim dečkom nije poželjan i to je prvo pravilo koje nikad ne smete da zaboravite. Možda će oživljavanje stare strasti pružiti fizičko zadovoljstvo, sigurno će i uzburkati vaša osećanja. Ne čuvajte broj svog bivšeg u mobilnom jer su zaista male šanse da će vam ikada zatrebati. Zaboravite na njegov rođendan, ne nadajte se da će vas zvati za vaš. Ne glumite orgazam jer ne želite da povredite partnera i ne zapostavljajte prijatelje zbog dečka. Ovo su samo neki od tipičnih stvari koje svesno ili nesvesno činimo kada smo zaljubljeni, ne vodeći računa o posledicama.
 
  Ne zaboravite zašto ste raskinuli
  Upuštanje u seksualnu vezu s bivšim dečkom, mužem ili s nekim s kim ste relativno kratko bili, može dosta da zakomplikuje stvari. Na primer, osećanja vas mogu iznenaditi pa tako možete da završite boreći se sa jakom požudom. Takođe, može da se desi da vas zavaraju hormoni i poverujete u srećnu vezu, zaboravljajući razloge raskida. Setićete se dobrih stvari i počećete da zamišljate kako bi bilo da obnovite vezu. Zar vam ovo već ne zvuči dovoljno komplikovano?

  Ne pišite pisma bivšem
  Postoji razlog zašto se raskid zove raskid! Prekidamo i nastavljamo dalje, ne vraćamo se na staro! Pisanje pisama u elektronskom ili, pomalo zaboravljenom, papirnom obliku upućeno vašem bivšem dečku, sigurno ne spada u genijalne ideje. I zato, držite se dalje od telefona, ne pišite SMS poruke, pokušajte da nekim drugim stvarima oterate nostalgiju za prošlim vremenom.

  Ne dopustite mu da sačuva vaše fotografije
  Bez obzira na to šta mislili o pornografiji ili erotskim fotografijama, pri samoj pomisli da baš vi budete nova zvezda nekih erotskih stranica sigurno vam pada mrak na oči. Sa razlogom!

  Postoje granice intimnosti
  Parovi koji su u dugim vezama veoma su povezani i bliski, što im dozvoljava da čine stvari koje na početku nove veze ni u snu ne bi radili. Čistite zube koncem, nameštate brushalter, cedite bubuljice... Ne, ne i ne! Moraju da postoje neke granice. Ovo je posebno važno kada je u pitanju korišćenje toaleta. Neke stvari, jednostavno, ne treba znati i zato zatvorite za sobom vrata toaleta.

  Ne zapostavljajte prijateljice
  Svi sigurno imamo bar jednu prijateljicu koja nestane čim nađe novog dečka. I tako se ne javlja sve dok se veza ne nađe u krizi, pojave se prve svađe ili čak raskid. Tada se obično gospođica „pobegulja" javi tužna i uplakana tražeći rame za plakanje i podršku. Ako ste baš vi jedna od takvih koje zapostavljaju prijateljice, zapitajte se da li su muškarci zaista vredni toga. Prijateljice koje ste tokom nove veze zapostavili nemaju razloga da osećaju bilo kakvu obavezu prema vama. To vam sigurno ne bi prijalo i zato napravite prioritete u životu.


  Ne glumite orgazam

  Ovo pravilo treba često ponavljati. Nikada ne glumite orgazam, pa ni onda kada mislite da je to nesebičan čin koji će poštedeti partnerovo samopouzdanje. Status lažnog savršenog ljubavnika neće mu pomoći da se popravi. Na kraju ćete jedino vi ispaštati jer ćete biti seksualno nezadovoljni. U vezi se mora iskreno razgovarati i zato mu recite šta želite!