Broj 63
Početna > Zanimljivosti > CARSTVO MIRISA

PARFEM VAS OTKRIVA

CARSTVO MIRISA

Verovatno nema dana da ne nanesete svoj omiljeni miris, svejedno da li je u stiku, spreju ili je parfem. Neki su se setili i povezali omiljeni miris i karakter, pa probajte i vi da uđete u svet mirisa i da se pronađete u jednom od njih

Proizvodi kojima se mirišemo obično se razlikuju prema koncentraciji parfemskog ulja, pa prema toj koncentraciji (od veće prema manjoj) razlikujemo parfem, parfemsku vodicu (obično na bočici piše Eau de Parfem), toaletnu vodicu (Eau de Toilette) i kolonjsku vodu (Eau de Cologne).
 
  CVETNI MIRISI
  Žene koje vole cvetne mirise obično su otvorene prema novim ljudima i iskustvima. Ovakva osoba je dinamična, aktivna, radoznala, rado putuje, praktična je, vrlo lako savladava sve teškoće i zavisna je od uspeha.
  Primer: Joop! Jette. Miris korijandera, bibera, bugarske ruže i irisa.
 
  VOĆNI MIRISI
  Žene koje vole ovakve mirise obično su povučene u sebe i emotivno stabilne. Ovakva osoba nije ni posebno dinamična ni posebno mirna. Ponekad je neuravnotežena ili teško kontroliše svoje raspoloženje, voli sve što je posebno, moderno, ali u isto vreme elegantno.
  Primer: Naomi Campbell - Cat Deluxe At Night. Ovo je voćni koktel mirisa grožđa, ribizle, kruške i egzotičnog voća.
 
  ORIJENTALNI MIRISI
  Orijentalni mirisi su svrstani u posebnu grupu zahvaljujući svojoj toplini i senzualnosti. Uključuju opojne i intenzivne supstance kao što su mošus, vanila, egzotične smole i drveće, često praćene egzotičnim cvećem i začinima. Ljubiteljke ovih mirisa su mirne, a kada su povređene, zatvore se poput školjke. Imaju duboke osećaje i u širokom luku zaobilaze površne ljude. Nisu sklone prosečnosti i stil života joj je jedinstven. Okolinu zapanjuje svojom hrabrošću kada donosi odluke.
  Primer: Gabriela Sabatini - Temperamento. Sandalovina, amber, ružičasti mošus i vanila naglašavaju topli južni karakter parfema.
 
  CVETNO-VOĆNI MIRISI

  Voće je sada vrlo moderno jer je prepoznatljivo, a uz to se voćni dijapazon stalno proširuje ili meša sa cvetnim notama.
  Žena koja voli cvetno-voćne mirise uglavnom je otvorena prema novim ljudima i iskustvima, ali je emotivno promenljiva. Voli život, optimistična je, impulsivna i obožava promene svake vrste. Uvek donosi neočekivane odluke, i to vrlo hrabro i brzo.
  Primer: Calvin Klein - Euphoria. Osnovne note ovog parfema su šipak, japanska jabuka, zeleno lišće, lotus, crna orhideja, crveno drvo, crna ljubičica i amber.