Broj 63
Početna > Zanimljivosti > BOJA ZA SEKSI USNE

KAKO IZABRATI SAVRŠEN KARMIN

BOJA ZA SEKSI USNE

Isprobali ste na desetine karmina, ali još uvek niste našli onaj savršen koji je kao stvoren za vas. Na tržištu postoje razni ruževi, od baršunastih, preko onih koji traju i po nekoliko sati, a tu su i oni koji povećavaju volumen, sve u cilju fantastičnih, seksi i poželjnih usana. Istraživali smo za vas koji karmini su najbolji, koje boje su u trendu i kako pravilno da nanosite vaš omiljeni ruž

Doskoro je jedan od najprodavanijih kozmetičkih proizvoda bio sjaj za usta. Sa trona ga je ponovo svrgao karmin. Zar se niste umorili od nekoliko slojeva sjaja na usnama koji se razliva, lepi i isuviše presijava? Došlo je vreme da ga zamenite sofisticiranim i glamuroznim ružom. Vodeće kozmetičke kuće izmislile su novu generaciju karmina za usne sa lakšom formulom nanošenja, paletom predivnih boja, dužom postojanošću i sjajem koji nije isuviše naglašen, a nazivaju ga „butter-like" (puterast). Nameće se pitanje, šta karmine čini toliko neodoljivim?

Anatomija modernog ruža
Karmini izgledaju bogatije i izražajnije jer su napravljeni tako da bolje reflektuju boje. Ne postoje neka posebna pravila kada je reč o izboru ruža. Ipak, evo nekoliko saveta kojih se treba pridržavati kada tražite idealnu nijansu:
- ukoliko ne želite mnogo da eksperimentišete, a hoćete promenu, uzmite dve nijanse svetliji ili tamniji ruž od onog koji inače koristite
- za svetao ten najbolje su sve nijanse roze boje, dok je za maslinastu boju kože idealna tamnoljubičasta i boja šljive, a osobe sa tamnijim tenom mogu da nose apsolutno sve nijanse crvene boje
- što je svetlija boja kose, karmin će više doći do izražaja
- ne zaboravite i na zube: ako nemate savršeno belu boju zuba, nijanse poput ljubičaste, svih tonova roze i boje crvenog vina, učiniće da vaši zubi izgledaju belji nego što jesu. Koralne i sve nijanse narandžaste boje samo će pogoršati boju zuba.

Karmin sa dragim kamenjem
Najnoviji karmini mogu da vam poprave raspoloženje i pre nego što ih nanesete. Danas je dovoljan samo jedan pogled na karmin i već se osećate seksi i glamurozno. Zašto? Vodeće modne kuće napravile su pravu revoluciju u pakovanju i izazvale veliku pomamu za novim, fantastično dizajniranim karminima, počev od onih u obliku mašnice, preko osmougaonih tubica od oniksa, a tu su i oni koji su dekorisani raznim cirkonima. Ipak, najveću pomamu napravila je kozmetička kuća Guerlain's sa limitiranom serijom karmina koji je ni manje ni više optočen dragim kamenjem i dijamantima. Cena, prava sitnica, 62.000 dolara.

Obratite pažnju na rub usana
Pre nego što nanesete ruž poslužite se trikom vrhunskih holivudskih šminkera: upotrebite malo kamenog pudera koji ćete sunđerčićem naneti na usta, a posebno na rubove usana. Na ovaj način vaš ruž se neće razmazati van linije usana, a napraviće i dobru podlogu za karmin koji će duže trajati.

Zaboravite na četkicu
Ne koristite četkicu kada nanosite karmin, mnogo je bolje da ga nanesete direktno. Što više boje nanesete, duže će ruž trajati. Naravno, ovo ne znači da treba da preterujete.

Uokvirite usne
Kada nanesete ruž, uokvirite usne kako bi on ostao na svom mestu i kako ne bi prešao granice usana. Šminkeri savetuju da se služite ovim trikom jer olovka za usne stvara jednu vrstu barijere, što vam garantuje da će ruž ostati gde treba - samo na vašim usnama. Što se tiče nijanse olovke, odlučite se za onu koja odgovara boji vašeg karmina, nikako tamniju.


Čudesna maramica

Ukoliko ste preterali sa karminom, ne brinite. Uzmite maramicu i lagano tapkajte preko usana. Na ovaj način pokupićete suvišnu boju.


Zaštitite zube

Verovatno ste primetili da mnoge glumice sa crvenog tepiha nose jarkocrveni karmin na skoro svakoj glamuroznoj manifestaciji. Kako ni jedna od njih ne želi neprijatne mrlje od karmina na svojim blistavo belim zubima, pre nanošenja karmina poslužite se njihovim trikom: utrljajte malo vazelina na zube! On će sprečiti da se karmin nađe na vašim zubima. Takođe, kada namažete crveni ruž, stavite kažiprst u usta i polako ga izvucite. Ovo je najbolji način da se rešite suvišne boje koja se nalazi u unutrašnjosti usana.


Famozni crveni karmin

Crvena boja ruža sugeriše moć i uvek privlači pažnju. I zato treba voditi računa kada ga nanosite. Prvo što treba da znate o crvenom karminu jeste da on ističe podočnjake i sve nepravilnosti tena. Pre njegove upotrebe poželjno je da dobro istenirate kožu. Ukoliko se dvoumite oko nijanse, treba da znate da u prodaji postoji oko 25 nijansi crvene boje i sigurno ćete uz malo truda naći onu pravu, savršenu boju za vas. Pri izboru imajte na umu nekoliko stvari: tamna verzija će učiniti vaše usne manjim, a svetlija i sa više sjaja imaće obrnuti efekat. Ukoliko ste svetle puti, izbegavajte tamne i zatvorene tonove.

Nega usana
Senzualne, negovane i dobro našminkane usne mogu postati i vaš zaštitni znak. U zimskim mesecima potrebna im je dodatna nega kako bi se sprečilo njihovo sušenje i pucanje. Površina usana je mnogo tanja nego ostatak naše kože i upravo zato ona lakše puca. Suve usne izmasirajte krajem peškira na koji ste stavili malo vazelina. Na ovaj način uklanjaju se izumrle ćelije i usnama se vraća sjaj. Redovno koristite kreme i stikove za negu usana, naročito one sa UV faktorom koji sprečavaju isušivanje i ujedno štite od štetnog dejstva sunca.

Korisni saveti
Kad kupujete ruž, ne isprobavajte ga na usnama, već na nadlaktici. Uvek se približite izlogu parfimerije, na veštačkom svetlu boja drugačije izgleda nego na prirodnom.
Ako ste izabrali pogrešnu boju, ne bacajte karmin, pomešajte ga s nekim od ruževa koje već imate. Nemojte trljati usne nakon što stavite ruž i nemojte u toku dana da obnavljate karmin, prvo maramicom uklonite stari sloj