Broj 62
Početna > Lepi i zdravi > SEKSI RUKE

VEŽBE ZA BICEPSE I TRICEPSE

SEKSI RUKE

Približava se lepo vreme, bolje raspoloženje sa sunčanim danima i, naravno, nošenje sve laganije garderobe. S prolećnim krpicama vaše ruke će odjednom biti nezaštićene dugim rukavima.

Približava se lepo vreme, bolje raspoloženje sa sunčanim danima i, naravno, nošenje sve laganije garderobe. S prolećnim krpicama vaše ruke će odjednom biti nezaštićene dugim rukavima. Ali, ako niste bili mnogo aktivni tokom zime, sada je krajnje vreme da počnete da brinete o sebi. Za zapuštene ruke pune vode, masti i celulita ipak ima spasa. Dakle, vreme je da postanete vrednije i, ako niste znale, i ruke mogu biti seksi

Prvi korak - Obratićemo pažnju na nadlaktice (biceps i triceps), jer su one najkritičniji deo ruku.
  U ovim vežbama treba da budete dosledni najmanje šest nedelja, dva do tri puta nedeljno za uočljive rezultate. Da biste uspešno stimulisali mišiće, potrebni su vam jednoručni tegovi, ali možete koristiti i flašice vode od pola litra napunjene peskom.
 
  Pregib jednoručnim tegom za biceps - 12-18 ponavljanja (svakom rukom)
   
  Iz stojećeg stava, sa tegovima u rukama, položajem nogu malo širim od ramena, pravim leđima, a ramenima blago povijenim unazad, savijajte ruku prema grudima, usput rotirajući zglob tako da dlan u konačnoj poziciji bude okrenut prema grudima. Vratite polako ruku u početni položaj i ponovite vežbu drugom rukom.
   
  Jednoručni izbačaj za tricepse - 12-18 ponavljanja
 
  Noge postavite malo šire od širine ramena. Torzo je pod uglom od 45 stepeni, a noge blago savijene u kolenu.
  Vodite računa da vam leđa budu prava.
  Tegove prinesite grudima (kao na slici) i malo eksplozivnijim pokretom ispravite ruke iza leđa. Zadržite taj položaj nekoliko sekundi, jer se pri tom kontrahuju vaši tricepsi.