Broj 62
Početna > Zanimljivosti > PREBOLITE RASKID!

ZA LJUBAV SE NE MOLI

PREBOLITE RASKID!

Ostavila vas je ljubav za koju ste mislili da je najveća, najsjajnija, najbolja, ona za ceo život. U šoku ste, ne razumete zašto, ne prihvatate razloge. Prvo što želite najviše od svega jeste da svoju ljubav koja vas više ne želi molite za pomirenje.

Ostavila vas je ljubav za koju ste mislili da je najveća, najsjajnija, najbolja, ona za ceo život. U šoku ste, ne razumete zašto, ne prihvatate razloge. Prvo što želite najviše od svega jeste da svoju ljubav koja vas više ne želi molite za pomirenje. Ali moliti za ljubav... to je tako besmisleno. Pametnije od toga je da odbolujete, pokupite slomljene komadiće svog srca i nastavite dalje. Evo i kako:

  1. Izađite s nekim drugim. Ništa vas neće podsetiti na to koliko ste zgodni, privlačni, šarmantni i duhoviti koliko lepe reči osobe kojoj se sviđate i koja vas želi za sebe. Pružite priliku nekome. Poslovica „klin se klinom izbija" u ljubavnim jadima uvek važi, bez izuzetaka.

  2. Skinite ga s pijedestala. Prestanite da idealizujete vaš odnos, sigurno nije bio toliko savršen ni poseban. Sve to što ste nekada imali sa bivšim partnerom, možete ponovo imati sa nekim drugim, ako ne čak i bolje i lepše. Ne razmišljajte o prošlim danima, izbacite sve stvari i slike koje vas podsećaju na tu vezu.

  3. Ako vam ne polazi za rukom da ga izbacite iz glave i ako se stalno nadate pomirenju, pitajte. Usudite se, insistirajte da znate zašto je došlo do prekida veze i zahtevajte iskren odgovor na pitanje da li će doći do pomirenja. Sve dok postoji nada, vi se nećete ohladiti. Ako čujete da nema šanse da se ta veza ikada nastavi, zaboleće vas u tom trenutku, ali će vam sasvim sigurno i pomoći da se što pre oporavite.

  4. ...i posle toga nemojte više da kontaktirate sa bivšim partnerom, jer ako nastavite da se čujete, takav odnos će vas sasvim sigurno izludeti. Osim toga, ne zovite, ne šaljite mejlove, ne šaljite poklone... Vaš bivši partner već zna da želite da se pomirite, pa ako u nekom trenutku i on poželi isto, pozvaće vas. I zato, nastavite svoj život, jer se pomirenje možda i ne dogodi. Budite spremni i na to!

  5. Sva svoja negativna osećanja zapišite na papir. Napišite sve što mislite o njemu ili njoj i posle toga bacite taj papir. Ukoliko takvu stvar kažete ili pošaljete, naravno da će pokazati prijateljima i svi će se dobro nasmejati na vaš račun.

  6. Izbegavajte zajednička mesta i zajedničke prijatelje. Pronađite novo mesto za izlaske i ako je potrebno, i nove prijatelje.

  7. Ne tražite svoje stvari natrag osim ako se radi o dijamantskom prstenu jedinstvenom na svetu ili nečemu sličnom.

  8. Što više se krećite u društvu, zatrpajte se poslom... Dopustite prijateljima da vas podsete kako postoji još mnogo divnih ljudi koji čekaju da ih upoznate.

  9. Uživajte u slobodi. Toliko je zanimljivih stvari kojima se možete baviti. Putujte, igrajte video-igrice po ceo dan, čitajte, izlazite... Radite sve što želite.

 10. Prestanite da razmišljate. Zaboravite na prošlost i usredsredite se na sadašnji trenutak.
 
  Bonus savet: Vratite se na savet broj 1!