Broj 62
Početna > Lepi i zdravi > OFARBANE DAME

KOJA BOJA KOSE VAM NAJBOLJE STOJI?

OFARBANE DAME

Kada birate boju kojom hoćete da se ofarbate, obratite se dobrom frizeru jer od njega najviše zavisi da li će vam kosa izgledati bolje, bogatije i sjajnije. I sami možete isprobati više boja, ali najbolje bi bilo prvo farbanje prepustiti profesionalnom frizeru koji će kosu lepo nijansirati

Prema stereotipima plavušama pripisuju mladalačku vitalnost. Brinete se uglavnom doživljavaju kao žene kojima možemo verovati, crvenokose su one koje uvek moraju biti u centru pažnje.
 
  Brinete - Svi koji žele smeđu boju kose moraju unapred znati da bi kosu trebalo prilagoditi boji tena. Ako ste bledi, uz tamnosmeđu boju kose ćete izgledati isprano i bolesno.
  Šminka: Što se senke tiče, većina boja dobro stoji uz smeđu kosu, pa sa senkom ne možete pogrešiti. Ipak, kada želite ostaviti poseban utisak, koristite sjajnije senke.
  S rumenilom nemojte preterivati. Širokom gustom četkom nanesite sasvim malo ružičaste ili smeđe boje.
  Kod ruževa se odlučite za neku nijansu crvene, a intenzitet prilagodite svom ukusu.
 
  Crvenokose - Ako idete na poslovni sastanak ili na razgovor za posao, kosu vežite u konjski rep da biste izgledali ozbiljnije. Za večernje izlaske izaberite neukroćene uvojke i svi će se sigurno okrenuti za vama.
  Šminka: Ne bi trebalo da koristite previše šminke niti da kombinujete boje. Upotrebljavajte samo crne olovke i smeđe senke. Rumenila izbegavajte.
 
  Plavuše - Plava boja dobro stoji osobama koje imaju svetle oči i svetao ten. Ako se odlučite za plavu boju, spremite se na česte sastanke sa frizerom jer ispucali i isušeni plavi vrhovi odaju „jeftin" utisak. Takođe, plava boja ima puno nijansi pa se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara. I kod izbora nijanse poslušajte stručni savet frizera.
  Šminka: Možete koristiti senke svih boja. Ako želite dodatno da naglasite oči ajlajnerom ili olovkom, iscrtajte ivicu uz trepavice. Rumenila koristite po želji. Takođe i ruževe, iako će vam bolje odgovarati sjajevi za usne. Važna stvar o kojoj treba povesti računa jeste da pripazite na kontrast između kose i obrva.
 
  Crnke - Ova boja dobro stoji samo osobama koje imaju taman ten ili im je crna prirodna boja.
  Šminka: Nemojte koristiti tamne senke jer ćete izgledati previše zatvoreno. Kombinujte vesele boje ili koristite zelenu jer s njom ne možete da pogrešite. Rumenilo nanosite samo po potrebi i to širokom četkom u malim količinama. Smeđa bi vam mogla najbolje stajati jer ružičaste nijanse mogu da deluju malo neprirodno. Možete koristiti ruževe svih boja, ali ipak izbegavajte one previše uočljive. Odlučite se za nežnije tonove.

  Ako želite da znate koji vam ton bolje stoji oko lica, pepeljasti ili zlatni, omotajte plavi ili narandžasti šal. Ako vam se više sviđa plavi, birajte pepeljaste tonove, a ako vam bolje pristaje narandžasti, birajte zlatne tonove