Broj 60
Početna > Zanimljivosti > DEVET OPASNIH REČI

ŠTA ŽENE GOVORE, A ŠTA ZAISTA MISLE

DEVET OPASNIH REČI

Za razliku od muškaraca kod kojih važi „što na umu to na drumu", situacija kod nežnijeg pola je malo drugačija.

Sigurno ste do sada shvatili da ženske reči mogu da budu dvosmislene. Za razliku od muškarca, žena često koristi nagoveštaje i insinuacije da bi postigla željeno. Njen način nije obavezno bolji ili gori od muškog, već je samo drugačiji. Evo kako biste mogli da pročitate između redova o čemu je zapravo reč.
 
  1. Dobro! Ovu reč žene koriste najčešće da bi završile raspravu kada znaju da su u pravu i žele da vas ućutkaju.
 
  2. Pet minuta. Ako se sprema za izlazak, pet minuta znači da joj je potrebno još pola sata da bi završila sa spremanjem. Pet minuta zaista i znači pet minuta samo onda kada vam je dala toliko vremena da gledate televiziju pre nego što počnete da joj pomažete u kućnim poslovima.
 
  3. Ništa. Ova reč označava zatišje pred oluju. Ništa sigurno znači nešto. Rasprave koje započinju njenim izgovaranjem ništa imaju veliku verovatnoću da će se završiti velikom frkom.
 
  4. Slobodno idi. Na ovaj način želi da vam kaže „samo pokušaj", a ne da vam i da dozvolu da to učinite. Ne radite to!
 
  5. U redu. Ovo je jedna od najopasnijih izjava koje žena može da uputi muškarcu. To u redu znači da želi još vremena da bi razmislila na koji način i kada ćete platiti za svoju grešku.
 
  6. Hvala. Žena vam se zahvaljuje, ne dovodite to u pitanje! Samo recite da nema na čemu.
 
  7. Šta god. Ovo je način da vam žena kaže odj...i.
 
  8. Ne brini zbog toga, ja ću. Još jedna opasna izjava koja opisuje situaciju na sledeći način. Ona vas je nešto zamolila da uradite, i to više puta, ali na kraju ipak ona uradi taj posao. Kada je budete pitali šta nije u redu, njen odgovor će biti onaj pod rednim brojem tri. Ništa!
 
  9. Pogled ispod obrva. Ipak, žena ponekad ostane bez reči. Na ovaj način žena bez izgovaranja jedne jedine reči stavlja do znanja šta misli o temi. Muškarci ovakav pogled najčešće pogrešno protumače, a njegovo značenje je sledeće. Pogled ispod obrva označava da ona misli da ste idiot i pita se zašto troši svoje vreme bespotrebno se raspravljajući sa vama.
 
  Sledeći put kada vam vaša najdraža uputi jednu od gorenavedenih reči, setite se da se iza toga krije nešto dublje. Poklonite joj cveće bez povoda ili je izvedite na večeru! Da biste izbegli suvišne rasprave, uradite ponekad ono što ona od vas traži ili je jednostavno zagrlite i poljubite. Ovakav gest će u svakom slučaju da smiri strasti!