Broj 60
Početna > Lepi i zdravi > ČVRSTE I LEPE GRUDI

VEŽBAJTE KOD KUĆE

ČVRSTE I LEPE GRUDI

Posle ovih vežbi zasigurno nećete kupovati nekoliko brojeva veći brushalter, ali će vaše grudi izgledati veće, čvršće i biće lepše oblikovane

Vežbanjem se do rezultata stiže polako, ali je zato to najsigurniji put.
  Sve što je potrebno je doza odlučnosti i efektivnog treninga.
  Ako budete dovoljno uporni, shvatićete da vam silikoni nisu potrebni!
 
  Prvo bi trebalo da znate nekoliko stvari o strukturi grudi. Vaše grudi su sačinjene većinom od masnog tkiva, tako da njihova veličina zavisi od toga koliko je vaš organizam spreman da skladišti masti u tom predelu. Faktori koji regulišu taj proces su geni, vaša telesna težina, zdravlje i godine. Mišići koji „leže" direktno ispod zovu se pektoralni mišići (pectorals). Oni su delimično odgovorni za tonus i oblik grudi.
 
  Preporučujemo vam tri vežbe koje možete raditi kod kuće i koje vas neće koštati ni dinara. Proces treba da traje od šest do osam nedelja. Radite po tri serije, osam do petnaest ponavljanja, dva do tri puta nedeljno i sigurno ćete primetiti rezultate.
 
 
  ŽENSKI SKLEKOVI

  Sklekovi su sjajna vežba za razvijanje grudnih mišića. Počnite u klečećem položaju, a ruke postavite malo šire od širine ramena. Polako savijajte laktove i spuštajte grudi prema podu. Ispravite ruke da biste se vratili u početnu poziciju. Ako je pod previše tvrd pa vas bole kolena, dobro rešenje je staviti peškir ispod.
 
  POTISCI SA STRANE
  Ova vežba razvija grudi na drugačiji način i lakša je od sklekova. Sedite sa strane sa savijenim nogama (kao što je prikazano na slici). Dalji postupak je isti kao kod sklekova. Kad završite sa jednom stranom, sedite na drugu stranu sa drugom nogom ispod i uradite isti broj ponavljanja.
 
  PEC-DEC
  Za ovu vežbu su vam potrebna dva jednoručna tega od 0,5 do 2 kg u zavisnosti od vaše kondicije (ne bi trebalo da se mučite dok dižete). Ako ste u deficitu sa tegovima, najjednostavnije je da napunite peskom dve iste flašice od pola litra.
  Počnite sa podignutim laktovima u visini ramena i savijenim pod uglom od oko 90 stepeni. Polako približavajte laktove jedan drugom i pri tom se trudite da ostanu u visini ramena. Vratite ruke u početni položaj. Neka vam pokreti budu lagani i kontrolisani. Ako uopšte niste u formi, vežbajte neko vreme bez tegova.