Broj 6
Početna > Intervju > TEŽIM IDEALNOM

Biljana Obradović

TEŽIM IDEALNOM

Biljana Obradović, novinarka i autorka emisija, uvek je atraktivna i aktuelna. Prema sopstvenoj oceni, dostigla je vrhunac u svom novinarskom poslu, pa je zato odlučila da se okuša i u drugim vodama. Tako će se, pored angažmana na televiziji, Biljana ubuduće baviti i marketingom, u okviru svoje produkcijske kuće. O modi i stilu, koji su neizostavni deo njenog posla i života, Biljana Obradović priča

Šta za tebe znači moda?
- Ne znam ni sama, moda je nešto što nosim, a u čemu se osećam, seksi, ležerno i dobro. Nisam rob trendova i marki, samo je bitno da mi nešto dobro stoji.

Koliko ti je bitno da pratiš modne trendove?
- Putem novina upoznajem šta je aktuelno, mada se često ne slažem s tim šta se nosi, poput cipela s platformom. Ja sam za to da žena bude ženstvena i seksi, pa makar i u suknji od pre pet godina.

Pošto si imala prilike da šetaš modnom pistom, kako si se osećala u ulozi modela?
- Najviše volim da sam ispred kamere. Najdraža mi je bila revija Dragane Ognjenović, na koju nisam bila pozvana kao poznato lice već kao model, jer sam odgovarala konstitucijom i likom. Bilo je to za mene super iskustvo, mada više volim da se slikam i radim na televiziji.

S obzirom na to da mnogo putuješ po svetu, koji grad je, po tvom mišljenju, najbolji za kupovinu?
- U Tokiju imate sve na jednom mestu, kao da ste spojili London, Pariz i Milano, i prosto je neverovatno kakav izbor imate. Volim Španiju, mada moram da priznam da je svuda u Evropi sasvim o.k., pod uslovom da znaš šta tražiš.

Šta smatraš svojim najvećim modnim promašajem?
- To je bilo na dodeli britanskih modnih nagrada 2000. godine. Kad se samo setim! Ponesena britanskim stilom, obukla sam neke srebrne pantalone i šljašteću cvetnu majicu, što i ne bi bilo tako strašno da nisam obula neke čizme. Čak sam i tamo, gde je sve dozvoljeno, bila čudna. Ovako, u nekom svakodnevnom oblačenju, više je pitanje da li imam odgovarajuću tašnu uz nešto, pa ako nemam, tu promašim!

Na tvojoj listi omiljenih asesoara su...?
- Nisam veliki ljubitelj nakita. Volim lepe tašne.

Misliš li da žena može da bude elegantna samo na visokim potpeticama?
- Elegancija i stil su u pokretu, pa ili ih imaš, ili ih nemaš. To je nešto sa čim se u većini slučaja rodiš, mada, možeš i da naučiš. Žena može da bude elegantna i u ravnim cipelama, ako zna sebe da nosi.

Čiji sud ti je najvažniji pri odabiru garderobe?
- Samo moj! Nosim samo ono što se meni sviđa i što mi dobro stoji. Jedino za mišljenje pitam mamu ili drugarice, ako sam u nedoumici kako mi stoje farmerke.

Koliko ti je vremena potrebno da se spremiš za izlazak?
- S pranjem kose, šminkanjem, oblačenjem, sve stižem za sat, sat i po.

Koliko ti je važno da tvoj partner prati modu?
- Znam muškarce koji prate modu, pa izgledaju kao klovnovi. Volim muškarce koji imaju stila, koji su svedeniji. Moj bivši dečko je nosio "Bos" i "Armani", izgledao je veoma svedeno i jednostavno. Ne mora garderoba da bude markirana, ali je važno da cela kombinacija ima smisla. Ali, moram da naglasim da ne volim karirane košuljice.

Da li često ideš kod kozmetičara?
- Zbog prirode posla kojim se bavim, obavezno idem kod kozmetičara jednom u mesec dana. Lice mi se napuni pod teškom šminkom, pa je tu još trening i, naravno, hormoni u PMS-u. To nisu klasični tretmani, već neka vrsta lečenja. Mariju, proverenu kozmetičarku, ne menjam već šest godina.

Na koji način održavaš vitku figuru?
- Pre tri godine sam promenila način ishrane i počela da idem na fitnes. Taj način života mi je ušao u krv i osećam grižu savesti ako ne odem na trening, a i osećam se loše. Sada, zbog posla, a i putovanja, ne idem u kontinuitetu i nisam sasvim zadovoljna. Težim idealnom u svojoj glavi, pa kuburim s nekih kilo i po.

Prepoznatljiva si kao plavuša. Da li bi se i pod kojim okolnostima ofarbala u tamniju boju?
- Ofarbala bih se sutra, kad bih znala da bez problema mogu da se vratim u plavo.

Šta od šminke uvek nosiš u tašni?
- Retko nosim svu šminku, osim kad izlazim. Ali, tu je onda "Diorov" set (senke), puder i sjaj za usta.

Koliko posao utiče na tvoj stil?
- U suštini, na televiziji ne nosim mnogo ono što nosim privatno. Volim sportsku eleganciju i svedenije forme. Volim garderobu Masima Dutija. Mada, nekada ćete me videti i oštrije obučenu. A, sada se za moj stajling u emisiji brine Saška, koja me oblači tako da pratimo neki britanski look, Kejt Mos fazon. Za večernje izlaske biram garderobu kojom ostajem dosledna sebi.

Autor: Suzana Stanarević