Broj 6
Početna > Intervju > KAKO SE BORIM SA AŽDAHAMA

Vuk Bojović

KAKO SE BORIM SA AŽDAHAMA

Vuk Bojović opstaje već dvadeset i jednu godinu na čelu beogradskog zoološkog vrta. Verovatno samo on zna kako mu je pošlo za rukom da od vrta i njegovih stanara, napravi jedan od najznačajnijih srpskih brendova.

Možda sam jedini direktor na svetu koji ujutru dolazi pre šest, a odlazi dosta kasno. Radim 365 dana u godini, a to znači i subotom i nedeljom. Retko koristim godišnji odmor. Pre nekog vremena uzeo sam 10 dana, ali su posle dva dana iskrsli neki problemi u Vrtu tako da sam morao odmah da se vratim.
 Moja kancelarija je moja „zimska rezidencija“. Leti u nju gotovo da i ne ulazim. Zato ona, priznajem izgleda pomalo haotično. Ne volim kada je moja sekretarica pospremi, jer se ja jedino u ovom haosu dobro snalazim. Ali ja imam još jednu kancalariju, a to je sam Vrt. Tu sam stalno sa majstorima, jer se ovde kod nas uvek nešto gradi, ili obilazim životinje jer se kod njih  naravno svaki dan nešto dešava.

 Letnja i zimska rezidencija

 Mnogi mi zavide na „letnjoj rezidenciji“. Ona je u jednom restoranu, kao neki komandni mostić. Ja ovaj Vrt smatram jednim brodom, koji vodim kroz razna iskušenja, gora nego Odisejeva. Vrt je jedna neprofitna organizacija, a mi smo proglašeni za super brend Srbije. To je veoma teško podneti, tako da ja moram da se borim sa raznim aždahama.
 Ono što me opušta su posete subotom i nedeljom, nekih meni dragih ljudi. Na jednom mestu sve sami ljudi od duha, koji su nekako prepoznali i našli. Tu su moj najveći duelista novinar Jova Antonijević, zatim ginekolog dr Dušan Stanojević, pilot Sloba Stričević, fotoreporter Grada Višnjić i mnogi drugi koji navrate u Vrt. U tim našim višesatnim druženjima prospe se mnogo duha, pa se te priče po neki put i prepričavaju po gradu.

 Volim da pravim mozaike

 Moj hobi je čitanje knjiga o životinjama u kojima saznajem puno o prirodi i svetu oko nas.
Svakako me ispunjava i stvaranje mozaika na temu životinja, kojima je optočen naš Vrt, a koji stvaraju studenti Akademije u saradnji sa svojim profesorima.
Volim da prenesem svoja iskustva studentima, i uvek sam raspoložen za svoju najverniju publiku, a to su deca.