Broj 58
Početna > Lepi i zdravi > ODGOVARAJUĆI OKVIR

UZ PRAVI IZBOR OKVIRA ZA NAOČARE BIĆETE UVEK INTERESANTNI I U TRENDU

ODGOVARAJUĆI OKVIR

Osmotrite svoje lice, oblik i boju kože, pa na osnovu svog modnog i životnog stila izaberite okvir koji će vam odgovarati.

Osmotrite svoje lice, oblik i boju kože, pa na osnovu svog modnog i životnog stila izaberite okvir koji će vam odgovarati. Pre nego što krenete u kupovinu, zagledajte se u sebe, oblik lica, naglašene crte. Obratite pažnju na to šta biste voleli da sakrijete, a šta da istaknete, pa prema tome odaberite one koje će se dobro uklapati i najbolje predstavljati vaš novi stil.
Pri izboru okvira za naočare treba voditi računa da gornja ivica prati luk obrva. Pored toga, boja okvira treba da bude u skladu sa bojom očiju, tena i kose.

- Za okruglo lice se preporučuju uzani uglasti okviri koji će visoko postavljenim ručkicama izdužiti lice.
- Za četvrtasto lice su najbolje oble uzane naočare (ovalne).
- Za ovalno lice su dobri okviri koji pokrivaju pa čak i prelaze celu širinu lica, a oblik koji se preporučuje je bademast.
- Ko ima izduženo lice treba da bira naočare čiji gornji deo okvira nije ravan već ide malo u V, a dole da budu zakrivljene.
- Ljudima uglastog lica odgovaraju naočare bez okvira, ovalni oblici i oblik mačjih očiju.
- Obrnuti trougao (široko čelo, uska brada) da se ublažiti okvirima kojima je donja ivica šira od gornje. Treba birati svetle boje okvira, ili naočare bez njih.
- Trouglasto lice (usko čelo, široka brada) iziskuje naočare koje će istaći gornji deo lica i dodati mu širinu. Treba birati okvire oblika mačijeg oka i/ili okvire koji imaju šarenu ili ukrašenu gornju ivicu.
- Dugačak nos se može vizuelno skratiti naočarama koje ne stoje na korenu nosa već nešto niže.