Broj 58
Početna > Lepi i zdravi > KAKO DA SE NAŠMINKATE AKO NOSITE NAOČARE

MAGIČAN POGLED IZA NAOČARA

KAKO DA SE NAŠMINKATE AKO NOSITE NAOČARE

Ako nosite naočare, stručnjaci savetuju da se držite jednostavnog načina šminkanja. To se, pre svega, odnosi na oči, jer ukoliko preterate sa senkama, verujući da će vam oči zbog toga biti vidljivije, mogli biste da izgledate jeftino. Posebno ako je ram na vašim naočarama vrlo upadljiv. Zato, evo nekih pravila.

 
     Ukoliko je vaš problem kratkovidost, dioptrijska stakla za kratkovide očima daju sitniji izgled. Zato je dobro da prilikom šminkanja očiju koristite svetlije tonove, jer oni vizuelno povećavaju oko. Maskaru slobodno nanesite u debljem sloju. Radi dodatnog „definisanja" očiju, savijte trepavice spravom koja služi za to, a onda ih premažite braon ili crnom maskarom. Četkicu maskare obavezno obrišite maramicom pre nego što je provučete kroz trepavice da se na njima ne bi napravile grudve. Bilo bi dobro da izbegavate crnu olovku oko očiju, jer to vizuelno smanjuje oko, pa bi vam oči iza naočara delovale veoma sitno.
 
     Ukoliko je vaš problem dalekovidost, dioptrijska stakla za dalekovide oči čine krupnijim. Slobodno možete da koristite senke tamnih nijansi, kao i smeđu ili crnu olovku za oči. Maskaru ne bi trebalo da nanosite u debelom sloju, naročito ne na trepavice na donjem kapku, a bilo bi dobro i da izbegavate svetle, a naročito sjajne senke. Vama ne odgovaraju „ledene" i svetlucave boje, koje ispod stakla na naočarima obično deluju suviše blistavo. A senke u prahu izbegavajte jer njihove čestice padaju na ram i prljaju ga.
 
  OSTALA ŠMINKA


  - Pošto je potrebno da nešto na vašem licu napravi ravnotežu naočarama, preporuka je rumenilo u prahu. Nanesite ga na jagodice, gledajući da se ne nađe u neposrednoj blizini nosa.
  - Usne premažite ružem u jakoj boji, jer će i ona doprineti uspostavljanju ravnoteže na vašem licu. Probajte tamnocrveni ruž, kao i one u boji vina i boji šljive, i vidite koji vam najlepše stoji.
  - Na kraju se pozabavite i svojim obrvama, koje će zbog naočara sigurno privući poglede drugih ljudi. Prvo ih iščetkajte čistom i suvom četkicom. Zatim popunite praznine braon olovkom kojom ćete povlačiti kratke linije.
 
   Šminka ispod naočara treba da bude jednostavna, a boja senke usklađena s bojom okvira. Nanesite deblji sloj maskare i stavite kremastu senku jer bolje prianja uz kapak. Usne slobodno namažite jarkim ružem. Za svaki dan predlažemo da stavljate samo maskaru i sjaj za usne