Broj 58
Početna > Lepi i zdravi > ANTISTRES STRANA

RAJ JE U VAŠOJ GLAVI

ANTISTRES STRANA

Život bez stresa ne postoji. I zato pokušajte da ga ublažite koristeći sledeće anstistres metode

Smejte se
  Smeh je jedna od najkorisnijih stvari koju možete da uradite. Deca se u proseku nasmeju 10.000 puta nedeljno, a odrasli samo pet puta. Smeh stimuliše čitav imuni sistem i smanjuje depresiju. Smejte se svakoga dana što više, čak i kad vam nije do toga. Osećaćete se bolje i bićete zdraviji.

  Grlite se
  Ljudima je dodir preko potreban za život. Novorođene bebe koje dobijaju potrebnu hranu, ali ne i telesni dodir sporije rastu, češće plaču i podložnija su različitim vrstama bolesti. Imunitet postaje snažniji kad zagrlimo drugo ljudsko biće. Zapitajte se koliko ste zagrljaja danas primili i pružili. Grlite se što češće, to je dobra navika koja nam poboljšava zdravlje.

  Slušajte muziku
  Ruski doktori tvrde da klasična muzika i te kako može da utiče na naše zdravlje. Oni kažu da ljudi sa visokim pritiskom treba da slušaju Betovenove simfonije, a oni koji imaju problema sa nesanicom treba da slušaju Šumana. Muzika može da bude idealan način da se podstakne kreativnost i da se organizam napuni dobrim vibracijama i energijom.

  Popodnevni san
  Petnaestominutna pauza za opuštanje omogućuje telu da se rastereti, opusti i podmladi. Takvo opuštanje može da poboljša metabolizam, ublaži stres, teskobu, napetost i depresiju.

  Budite ljubazni
  Neka vam pređe u naviku da svaki dan budete ljubazni prema ljudima koje srećete. Pokazalo se da čin izražavanja ljubaznosti stimuliše imuni sistem i pruža dublji osećaj spokojstva.

  Ne razgovarajte mobilnim dok vozite
  Vožnja je ionako dovoljno stresna. Ako još i razgovarate mobilnim telefonom dok vozite, količina fizičkog stresa može biti i do deset puta veća. Izbegavajte to po svaku cenu.

  Vodite ljubav
  Svaki put kad vodite ljubav podstičete lučenje hormona zadovoljstva. Svima nam je poznato osećanje potpunog opuštanja posle seksa. Nakon toga sledi umirujući san koji ima sjajan učinak u borbi protiv stresa.
 
 
 
  Trening u štiklama

 
  Nova fitnes moda za dame je trening pod nazivom Stilleto strenght ili vežbanje na visokim potpeticama. Modni kreatori prave cipele sa sve višom i sve tanjom petom kako bi pripadnice lepšeg pola istakle svoju figuru, izgledale ženstvenije i seksepilnije. Sada će i patika dobiti svoj uzvišeni deo, a sve u svrhu što boljeg treninga. Visoke potpetice uskoro će moći da se vide i u teretanama, čim se nađe neko ko će ukrasti i realizovati ideju uvek inspirisanih Amerikanaca, koji su odavno shvatili da šta god da upakuju u svetlucavi papir ima svog kupca jer gotov proizvod dolazi upravo iz njihove zemlje. Dakle, štikle će sada biti osnovni deo sportske opreme za novi vid rekreacije. Uslov koji dame treba da ispune jeste da imaju par cipela sa vrtoglavo visokom potpeticom. Trening se sastoji od vežbi istezanja i elemenata pilatesa. Pošto nije svaka dama stabilna na cipelama sa visokom štiklom, trening se prilagođava svakoj ženi ponaosob kako bi uhvatile ritam i tempo. Zbog visokih potpetica, zatezanje mišića je snažnije i jače, jer ste sve vreme na vrhovima prstiju. Trening podrazumeva i vežbanje manekenskog hoda, kao i igranje uz muziku različitog tipa. Možda zvuči neverovatno, ali vežbe nisu nimalo naivne, a stručnjaci tvrde da efekat neće izostati!