Broj 57
Početna > Zanimljivosti > SVAĐAJTE SE SA STILOM

RAZMIRICE U VEZI

SVAĐAJTE SE SA STILOM

Bez obzira na to koliko se trudili, koliko se voleli i koliko vaša veza bila ispunjena razumevanjem, dešava se da se s vremena na vreme „zakačite". Ako to već radite, naučite kako da posle bure zaista dođe sunce. Ako vam je stalo, naravno...

Osam načina kako da se posvađate, a da ne zažalite posle.

1. Dozvolite vašoj ljubavi da dovrši misao pa čak i ako se ne slažete s onim šta priča.

2. Potrudite se da shvatite šta zapravo vaš partner ima da kaže. Vrlo lako možete upasti u zamku misleći da znate šta vaš partner želi da kaže, a u stvari ne razumete ništa. Ako vaš partner nasluti kako stvarno znate šta želi da vam kaže, mnogo ćete ranije i bezbolnije završiti svađu.

3. Nemojte reći nešto zbog čega ćete kasnije žaliti. Uvek gledajte na svoju vezu kao na staklo. Ono je sjajno, čvrsto, lepo i čisto ako se brinete o njemu, međutim, ako pogrešite i pogrešno se ponesete, ono se ogrebe, napukne pa čak i razbije. Birajte reči koje ćete reći u afektu na vrhuncu svađe.

4. Ne izvlačite loše događaje iz prošlosti. Prošlost je prošlost... neka ostane gde je. Ako se neprestano osvrćete prema onome šta je nekada bilo, nikada nećete pronaći rešenje za budućnost. Partner će se osećati manje voljen i poštovan, a vi ćete gledati prema njemu ispunjeni negativnim emocijama. Ljudi greše. Pružite priliku partneru za ispravljanje, podržite ga i ohrabrite kada učini ispravan izbor.

5. Naučite se da pravite kompromise. Ako naučite da ponekad popustite, izbeći ćete mnogo više prepirke. Ako vam se nešto ne sviđa, pokušajte s partnerom da pronađete neko srednje rešenje. Uvek budite spremni na pronalaženje alternativnih rešenja za stvari koje se ne sviđaju vašem partneru.

6. Treba da znate da ponekad, ma šta rekli, nećete naći zajednički jezik s partnerom. Do svađe obično dolazi kada se oko nečega ne možete složiti. Verujete da druga osoba ne zna sve okolnosti i činjenice, pa ih vi želite razjasniti. Međutim, ako shvatite da je ponekad najbolje složiti se s mišljenjem osobe s kojom ste u vezi, pokazaćete ne samo da cenite njeno mišljenje već i njenu posebnost.

7. Obavežite se da ćete raspravljati o problemu sve dok ga konačno ne rešite. Najlakše je izbegavati partnera ili mu odgovarati ćutanjem. Međutim, najbolje bi bilo da međusobno obećate kako dovoljno poštujete jedno drugo da do kraja raspravite probleme pa makar to potrajalo celu noć. Ništa nije nerešivo ako se oboje zaista potrudite da pronađete rešenje.

8. Imajte na umu da je osoba s kojom se svađate vaš najbolji prijatelj i ljubavnik. Ako vam je to na pameti za vreme prepirki, sačuvaćete se od okrutnih reči i ružnih dela.