Broj 57
Početna > Intervju > STIDLJIVA ŠAMPIONKA

ANA IVANOVIĆ

STIDLJIVA ŠAMPIONKA

Ne postoji osoba na svetu koja ne zna za nju. Mnogi su je proglasili za jednu od najlepših teniserki na svetu. Ona je mlada, lepa, talentovana, bogata i uspešna. Ana Ivanović zaista ima sve

Najbolja srpska teniserka odnedavno je treća igračica sveta. Mada je već u vrhu, njeno vreme tek dolazi. Anin idol bila je Monika Seleš pa je prirodno što joj je cilj da postane broj jedan u ženskom tenisu. Sebe opisuje kao pozitivnu i nasmejanu, ali naglašava da je stidljiva i osećajna. Njena energija i šarm podstakli su mnoge velike inostrane i domaće kompanije da je angažuju u reklamnim kampanjama. Ana je zaštitno lice „Verano motors grupe” i upravo zahvaljujući njima vi gledate ovako lepe slike.

Kako bi opisala sebe nekome ko te ne poznaje dobro?
Veoma sam pozitivna osoba. Volim da se smejem, što i radim često. Ipak, tiha sam, stidljiva i osećajna. Okrenuta sam porodici koja mi je najbitnija i volim da se takmičim.

Sportski svet i tvoji obožavaoci pamtiće proteklu godinu po tvojim velikim uspesima. A po čemu ćeš je ti pamtiti i šta si sebi poželela u 2008. godini?
Pojavljivanje u finalu Rolan Garosa bio je veliki korak za mene. To je bio korak bliže ka osvajanju grend slema. Nisam očekivala ni da ću dotle stići, tako da je to bio veliki trenutak za mene. Nadam se da ću u 2008. otići i taj jedan korak dalje i zaista osvojiti grend slem!


Koliko ti je važno kako izgledaš na terenu?

Kada sam na terenu, najbitnije mi je da se osećam prijatno i komotno. Ipak, volim kada nosim nešto što lepo izgleda. Ako osećaš da to što nosiš lepo izgleda, onda dobiješ samopouzdanje jer te mnogo ljudi gleda.

Koje su dobre, a koje loše strane posla kojim se baviš?
Ono što najviše volim jeste nadmetanje na terenu. Takođe, volim da putujem, da posećujem nova mesta i da upoznajem nove, interesantne ljude. Najgora strana ovog posla je čekanje na aerodromima i to što sam ponekad veoma dugo odvojena od porodice.


Imaš li neki ritual pred meč?

Da, pripremam se za sve mečeve na isti način. Sat vremena pred meč sam sa svojim trenerima, razrađujemo taktiku. Zatim odlazim da se presvučem. Neposredno pred meč volim da budem potpuno sama, da slušam muziku i razmišljam o taktici.

Često se spekuliše o rivalstvu pa i netrpeljivosti između Jelene Janković i tebe. Šta je, u stvari, istina i koje je tvoje mišljenje o Jeleni?
Jelena i ja nismo prijateljice, ali poštujemo jedna drugu. Nikada nismo provodile mnogo vremena zajedno, nismo trenirale zajedno i živimo u različitim delovima Beograda. Zaista se ne poznajemo dobro. Ona je odlična teniserka i težak protivnik!

Šta ti najviše nedostaje iz Beograda kada si na turnirima po svetu?
Moj otac i brat.

Otvorila si veliki tržni centar Zira, pretpostavljam da tu možeš da pronađeš sve što ti treba. Šta od garderobe najčešće kupuješ?
Obožavam da kupujem, kao i svaka devojka. Ipak, ne idem u šoping tako često, možda na svaka dva-tri meseca i tada najviše kupujem suknje i haljinice.

Pojavićeš se kao gost na Evroviziji. Jesi li uzbuđena?
Volela bih da na neki način budem deo Evrovizije u Beogradu, ali još uvek nije ništa sigurno odlučeno.