Broj 57
Početna > Zanimljivosti > SEKSI SNOVI U BOJI

OTKRIJTE ZNAČENJE EROTSKIH SNOVA

SEKSI SNOVI U BOJI

Erotski snovi najčešće imaju svoje značenje, a stručnjaci se slažu u oceni da njima simbolično „proživljavamo" potisnute želje i probleme

Naš um snovima istražuje nešto što nam je previše apstraktno, uznemirujuće ili teško da prihvatimo tokom budne svakodnevice. Stručnjaci se slažu da se u svakom snu radi isključivo o nama samima, a svako mesto, osoba ili stvar koji se u njemu pojavljuju, na neki način predstavljaju neku našu osobinu, želju, strah ili ideju.
 
  Možete da ih shvatite kao isplivavanje potiskivanih želja i emocija na površinu, kao „sređivanje uma" ili kao nešto treće. Tumačenje snova je vrlo subjektivna disciplina i najbolje je da se njom bave stručnjaci koji znaju šta rade, a i dobro vas poznaju. Ali, neki od motiva i situacija se vrlo često pojavljuju u erotskim snovima i skoro svi se slažu oko njihovog značenja.
 
  Evo nekoliko seksi snova

 
  Nepoznati partner/partnerka bez lica
  Nalazite se u seksualnoj situaciji s anonimnim, ali vrlo seksepilnim i senzualnim partnerom kojeg nikada pre niste videli, često čak ne možete ni da raspoznate njegove/njene crte lica.
  Moguće značenje: Želite seks bez komplikacija, u njegovoj sirovoj, životinjskoj formi. Želite seks bez odgovornosti i osećaja. Drugo objašnjenje je svojevremeno ponudio psiholog Karl Jung, koji je napisao da su snovi o savršenom, ali „bezličnom" partneru samo način na koji vam um govori da želite da poboljšate sebe i kod sebe razvijete kvalitet koji primećujete kod tog partnera. On je zapravo vi, odnosno ono što biste vi želeli da budete.
   
  Iznenadni povratak bivšeg/bivše
  Odjednom se nađete u krevetu ili u nekoj drugoj seksualnoj situaciji sa bivšim partnerom.
  Moguće značenje: Ne plašite se. Ovo najčešće ne znači da vam nedostaje stara ljubav, nego upravo suprotno, da želite da je izbacite iz svog sistema. Ako ste sreli nekog novog, možda je ovaj san samo jedan od načina da se mentalno pripremite za novu vezu. Većina analitičara smatra da osobe koje se pojavljuju u našim snovima gotovo uvek predstavljaju neki aspekt nas samih. Zato, ako ste nedavno imali ovakav san, verovatno bi trebalo da preispitate odnos koji ste imali ili imate s tom osobom i upitate se na koji način ste reagovali ili reagujete na njene pojedine osobine.
   
  Partner koji nestaje
  Neposredno pre ili tokom seksa vaš partner jednostavno iščezne.
  Moguće značenje: Naravno, prvo objašnjenje koje će vam svi ponuditi jeste strah od napuštanja i frustracija partnerom na kojeg ne možete da se oslonite. Međutim, ovaj san može da znači i da vam nedostaje samopouzdanje, bilo da je reč o ljubavnoj ili o bilo kojoj drugoj životnoj situaciji.
   
  Seks s poslovnim saradnikom/saradnicom
  Našli ste se u ljubavnom klinču sa osobom sa kojom radite. Super ako se radi o mladoj i zgodnoj osobi, ali možda je reč i o naboranoj sekretarici pred penzijom ili trbušastom, znojavom šefu...
  Moguće značenje: Ovaj san je najčešće seksualna metafora koja može da znači da uživate u radu i zajedničkom vremenu provedenom sa tom osobom. Iako možda toga niste ni svesni, zapravo se na neki način osećate prijatno ili sigurno u njenom/njegovom društvu.
   
  Seks u javnosti
  Vodite ljubav na javnom mestu, a stranci vas posmatraju.
  Moguće objašnjenje: Može da ukazuje na strah od seksualne bliskosti ili strah da ćete biti zatečeni u ranjivom i nespremnom stanju. Ovaj san može vam reći da pokušavate da budete nešto što niste. Odeća je inače metafora za vašu ličnost, način na koji se prikazujete pred ljudima, a njen gubitak može da znači strah da će ljudi otkriti vaše pravo lice. Takođe, može da znači i da osećate krivicu zbog nečega što ste učinili ili načina na koji ste se prema nekome poneli.