Broj 57

ALTERNATIVNE METODE LEČENJA

O RING

O ring metodu patentirao je pre petnaest godina japanski kardiolog i elektroinženjer Jošijaki Okura. Zagovornici te alternativne metode kažu da svaki čovek može da je isproba u svom domu, ali pravu dijagnozu jedino postavlja doktor

Jedna osoba uperi prst ili prelazi dlanom ruke preko dela tela druge osobe, dok drugom rukom pravi prsten spajajući srednji prst i palac njihovim vrhovima. Asistent u postupku pokušava da razdvoji napravljen prsten od prstiju i u tome uspeva samo ako se ruka nalazi na obolelom organu. Ako je osoba sasvim zdrava, prsti onog koji obavlja ispitivanje neće moći da se razdvoje. Racionalni Japanci odavno su shvatili da na ovaj način brže i jednostavnije mogu da otkriju neke bolesti pa je tako ovaj vid dijagnostikovanja danas na trošku njihovog Zavoda za zdravstveno osiguranje. O ring metoda se već nekoliko godina primenjuje i u Srbiji, a među njenim prvim promoterima bila je doktorka Jelisaveta Kunosić. Kada se tokom svog studijskog putovanja u Japanu susrela sa O ring metodom, već je odavno radila kao pulmolog u Kliničkom centru Srbije, imala magistraturu iz alergologije, doktorat iz plućnih bolesti i iskustvo sudskog veštaka. Od tada, doktorka Kunosić nije prestala da se usavršava i proširuje svoja znanja.
 
  Japansko iskustvo
  - To je bio četvrti kongres koji se održava svake druge godine i 40.000 japanskih lekara primenjivalo je tu metodu u dijagnostikovanju bolesti. U amfiteatru Univerziteta Oseda u Tokiju bilo nas je 400 parova lekara koji su radili test pred gospodinom Omurom koji je u Japanu kao car. Na njegovom institutu se rade takva istraživanja da se to ne može ni zamisliti.
  Doktorka Jelisaveta Kunosić i njena koleginica Ivana Džamić danas koriste visak, magnet, mineral zeolit i pomoć klasične medicine kako bi pomogle svojim pacijentima da sačuvaju zdravlje ili se izleče od najtežih bolesti.
  U moju ordinaciju dolaze najrazličitiji pacijenti - od onih koji su mnogo bolesni do onih koji bi samo želeli da provere kakvo im je zdravlje. U dijagnostikovanju koristimo magnete i mehanički aktiviran zeolit, koji je izuzetan stimulator ljudskog imunog sistema i čistač od toksina. Svaki čovek se tokom jedne godine oslobodi čak 17 kilograma slobodnih radikala! Mi im na ovaj način pomažemo da lakše i bolje očiste svoje telo od svih štetnih materija, žive zdravije i bolje.
 
  Obavezno čišćenje tela
  Doktorka Kunosić objašnjava da ne može biti pravog i potpunog izlečenja ukoliko nam je organizam „zaprljan" a naše ćelije i cevčice u bubrezima začepljene raznim otrovima.  
  - Pored zeolita, našim pacijentima preporučujemo da koriste i oligoelemente, vitamine i  minerale, s tim što svakoj osobi propisujemo drugačiju dozu.
  Pregled O ring metodom traje duže od standardnog pregleda i može da otkrije da li neka osoba unosi dovoljno vitamina, da li često jede ribu, da li je pušač i koliko uopšte vodi računa o svom zdravlju. Pored savladane veštine, lekar koji obavlja pregled mora da bude zdrav, odmoran i da ima zdrav vratni deo kičme jer je ona veoma važna za detektovanje najmanjih promena u drugom organizmu.
  Veliki učitelj, Japanac Omura svoje pacijente pregleda satima i može da otkrije početak maligniteta na bilo kom organu, da li neko ima herpes ili neke teške metale u organizmu. Doktorka Kunosić teži da dostigne taj ideal.
  - Ja još uvek ne mogu da odredim koja je tačno bolest u pitanju, ali mogu da utvrdim koji su organi oboleli, u kom stepenu su oštećeni krvni sudovi, da li u telu ima bakterija, virusa, gljivica, parazita.
  Ona najpre pregledom detektuje na kojim se regionima otvara „o ring", a zatim to obeležava kao polje patološkog sadržaja. Za to vreme na dlanu drži pločice sa reagensima i poredi ih sa reakcijom koju uočava kod pacijenta.
 
  Otkrivanje alergija „na daljinu"

  Pomoću O ring metode mogu da se na daljinu ispitaju i neke alergije.
  - Trideset godina sam radila sa alergijama u klasičnoj medicini i znam da je uvek postojala opasnost da tokom ispitivanja dođe do pojave alergijskog šoka. Zato je tokom takvih ispitivanja bilo neophodno da pacijent leži u bolnici i bude pod stalnim nadzorom lekara. Zahvaljujući O ring metodi, danas mogu da uperim prst sa alergenom prema pacijentu dok asistent pokušava da mi otvori „o ring", odnosno razdvoji prsten napravljen od srednjeg prsta i palca. Metoda je kod ovakvih slučajeva nepogrešiva.
  Doktorka Kunosić u svojoj ordinaciji ima reagense polena drveća, trave i korova, kućne prašine, duvana i dlaka. Pomoću njih u roku od pola sata može da obavi testiranje, a da ne dotakne pacijenta. Na ovaj način može i da otkrije i da li će na alergen reagovati koža, stomak, pluća ili nos ispitivane osobe.
  O ring metoda otkrivanja bolesti samo je jedan od načina na koji doktorka Kunosić leči pacijente. Posebnu važnost pridaje zdravom okruženju i neutralisanju negativnih magnetnih zračenja koja postoje u mnogim stanovima. Istražuje i uči od onih koji su otišli korak dalje. Jedan od njih je ruski doktor Genadij Jakovljevič Hljemnikov koji otkriva najmanje promene vibracija u telu, obučava vojnike kako da se sami leče i kako da sebi zaustave krvarenje. Na Institutu za tradicionalnu medicinu u Moskvi odavno se sprovode istraživanja koja bi konvencionalna medicina mogla nazvati „onostranim".