Broj 56
Početna > Zanimljivosti > ŠTA OSEĆAJU MUŠKARCI, A ŠTA ŽENE?

LJUBAVNA JEDNAČINA NE POSTOJI

ŠTA OSEĆAJU MUŠKARCI, A ŠTA ŽENE?

Sva dosadašnja istraživanja su pokazala da razlike između žena i muškaraca zaista postoje. Možda ne u intenzitetu ljubavi, ali u pokazivanju osećanja i ponašanju svakako

ONA
  Žene idealizuju ljubav. Kada su zaljubljene, ne primećuju mane muškarca sa kojim su. Svog partnera posmatraju kroz ružičaste naočare. Takođe, one su spremne da ulete u brak pre nego muškarci. Češće se zaljubljuju, a njihova ljubav je kraćeg veka. One ne veruju, za razliku od muškaraca, da postoji samo jedna prava ljubav.
  Žene su mnogo pažljivije pri odabiru partnera. Zbog toga se muškarci i češće zaljubljuju na prvi pogled. Već nakon trećeg izlaska 25 odsto muškaraca je „zaljubljeno”, dok se samo 10 odsto žena zaljubljuje u tako kratkom roku.
  Žene su spremnije od muškaraca da ostanu u nesrećnoj vezi i teže se odlučuju za raskid, ali muškarci nakon raskida pate duže i jače.
 
  ON
  Muškarci zaista smatraju da postoji samo jedna prava ljubav u životu, a da su sve ostalo kompromisi. Ali, takođe, oni veruju da je prava ljubav savršena i da ne treba ulagati dodatne napore kako bi se ona održala. Spremniji su od žena, ako zaista vole, da se ožene, bez obzira na socijalne i društvene razlike.
 
  Pokazivanje osećanja
  Za žene intimnost znači razgovor, a za muškarce zajedničke aktivnosti, pa ako zaista žele da pokažu ljubav, oni će se potruditi da pomognu ženi u kućnim poslovima. Ipak, čak 75 odsto muškaraca precenjuje svoj doprinos zajedničkim aktivnostima. Uvek misle da se trude i ulažu više nego što to objektivno i čine.
 
  Za ljubav nema formule, statistiku ne možemo upotrebiti da bismo usrećili partnera. Statistike su smo „tačan zbir netačnih podataka”, vrede uopšteno, a nikad individualno. Pomoću njih možemo razumeti muškarce, možemo razumeti žene, ali svoga partnera ili partnerku ne. Zato, nikad ne generalizujte i ne mislite, „napravio sam nešto, a ona sad mora biti srećna jer to žene usrećuje, pa mora i nju” ili obrnuto. Svog partnera ili partnerku ćete razumeti i održati jedino slušanjem onog šta priča, obraćajući pažnju na ono što radi i na ono što očekuje od vas da uradite.