Broj 55
Početna > Zanimljivosti > KOLIKO SEBE DATI U VEZI

VOLIM TE DO NEBA ILI...

KOLIKO SEBE DATI U VEZI

Niko nikada nije potpuno siguran da li se u vezi daje previše ili možda premalo

Kada Kada se zaljubimo, naš prirodni instinkt nas tera da se potpuno prepustimo partneru, dušom i telom. Nažalost, moramo naučiti da postavimo granicu. Preterano davanje može nas lako povrediti, a i nakon raskida ćete se sigurno suočiti s pitanjem „zašto me je ostavio kad sam mu dala sve".
 
  Kada dati nežnost i ljubav?
  „Volim te" su posebne reči koje nekome možete reći. Iako je malo romantike i nežnosti sastavni deo igre, ipak nemojte da žurite. Čuvajte vaša ljubavna „dobra" onoliko koliko su vam vredna. Na taj način ćete dobiti mnogo više zauzvrat. Veze, kao i većina drugih stvari, ili napreduju ili postaju gore. Retko ostaju iste. Neka vaše napreduju. Počnite kao prijatelji, nakon toga lagano gradite odnos.
 
  Kada mu dati do znanja da je jedini?
  Da započinjete novi biznis i imate samo jednog klijenta, da li biste dali tom klijentu do znanja da je jedini? Naravno da ne biste. Želeli biste da izgledate uspešno i zaposleno.
  Osim ako niste razgovarali o vašoj vezi i došli do zajedničkog dogovora kako ćete biti monogamni, nikad nemojte nekome govoriti da je on jedini u vašem životu. Neće to znati da ceni. Ako vas pita da li viđate još nekog, odgovorite „imam puno prijatelja, nađemo se često".
 
  Kada dati poklon?

  Davanje poklona odugovlačite što je moguće duže. Ukoliko baš želite da mu stavite do znanja da vam je stalo, napravite večeru, izvedite njegovog psa u šetnju i sl. Ako dođe do prilike u kojoj morate dati poklon, npr. za rođendan, poklonite mu nešto na šta nećete potrošiti celu platu. Ne pokušavajte da ga impresionirate količinom novca koju ste na njega potrošili. Umesto toga pokažite koliko ste kreativni.
 
  Davanje informacija
  O sebi nemojte mnogo da pričate. Nemojte biti otvorena knjiga i ne pitajte previše. Ako on čuje od nekoga o vašim dostignućima, shvatiće koliko ste intrigantni i zbog toga će porasti interes za vas. Kada govorite o prošlim vezama, nikad nemojte zvučati kao žrtva.
 
  Kada dati sve?
  Kada ste se složili da se nalazite u vezi, kada vam je pokazao da ste jedina i da mu je stalo do vas, tada možete da date sve od sebe. Ali, i tada pokušajte da se zaštitite ostavljajući neke aktivnosti ili mesta samo za sebe. Ako ste godinama praktikovali da s roditeljima ili prijateljima idete na more, nemojte ni ove godine njega voditi. Nikad nemojte nekoga, sve do braka, potpuno uvlačiti u svoj život. Jer tada ako izgubite tu osobu nećete izgubiti sve svoje, nego samo njega.