Broj 55
Početna > Lepi i zdravi > KOJI PUDER JE NAJBOLJI ZA VAŠU KOŽU?

SVE VRSTE PUDERA

KOJI PUDER JE NAJBOLJI ZA VAŠU KOŽU?

Da li ste i vi jedna od onih dama koje se ne šminkaju jer se boje da će izgledati veštački? Ne brinite, sada postoji način da izbegnete te zamke

Želite da izgledate malo svežije, da prekrijete sitne nepravilnosti na koži, crvenilo ili po koju bubuljicu, ili samo želite baršunast i blistav ten, sa nekoliko saveta i novim puderima i to možete vrlo lako da postignete.

Tonirane dnevne kreme
Čine u tren oka kožu lica svežom i daju joj prirodan sjaj prikrivajući crvene proširene kapilare. Umesto pigmenata boje, ove lagane kreme podariće vašoj koži vlažnost i malo masnoće. Ultralagane teksture sadrže sitne čestice za sjaj, zbog kojih će vaše lice izgledati sveže i sjajno.

Tečni puderi
Daju koži potrebnu vlažnost i jednostavno se nanose. Imaju različitu moć prekrivanja. Za blistavi ten brinu se pigmenti koji reflektuju svetlost, optički prikrivaju bore i nepravilnosti. Ovi puderi sadrže vitamine, zaštitu od UV zraka i štite kožu.

Puder-podloga
Puder-podloga je savršen izbor za suvu i zrelu kožu. Njegova tekstura bogata je hranljivim sastojcima i daje koži dodatnu vlažnost. Takvi puderi obično sadrže sastojke protiv starenja i slobodnih radikala, koji kožu obnavljaju, štite i čine je glatkom i mekom.

Kompaktni puder

Kompaktni puder najbolje prekriva sve nedostatke, a ima ga u obliku praha ili kreme. Nanosi se suvim ili vlažnim sunđerom.

Specijalni preparati
Puderi u stiku izvrsno prekrivaju sve nepravilnosti, a vrlo su praktični: možete uvek da ih nosite sa sobom. Kapsule s količinom dovoljnom za jednokratnu upotrebu staće i u najmanju kozmetičku torbicu. S dugotrajnim puderima imaćete savršen celodnevni izgled.

Savet
Da vam se ne bi dogodilo da posle nanošenja pudera na licu primetite mrlje, uvek pre pudera nanesite dnevnu kremu i sačekajte da ona dobro upije. Takođe, vodite računa da ne napravite one, nimalo prijatne za oko, linije na ivici obraza i brade. Obratite pažnju na to da dobro razmažete puder.