Broj 55
Početna > Zanimljivosti > FENG ŠUI I PLODNOST

CRVENA BOJA ZA STRASNU LJUBAV

FENG ŠUI I PLODNOST

Feng šui, stara istočnjačka filozofija, u cilju poboljšanja plodnosti ima svoje tajne. Prateći tokove energije došli su do idealne formule kako se, sledeći principe ovog drevnog učenja, možete približiti cilju da dobijete bebu

Naravno, ne treba da se odreknete programa koji vam prepisuju medicinski eksperti, samo želimo da vam pomognemo da i na ovaj način ostvarite ono što najviše želite, možda već u sledećoj godini. Stres je jedan od najvećih krivaca za sve veći broj parova koji imaju problema sa plodnošću. Najnovije statistike pokazuju da ovaj problem pogađa skoro 2,5 miliona ljudi, a otprilike isti je procenat problema kod oba pola. Kinezi su feng šuijem pokušali da poboljšaju plodnost. Sistem „leteće zvezde" je najmoćniji oblik koji koriste svi profesionalni feng šui majstori. Sistem se sastoji od devet zvezda, od kojih svaka ima uticaj na sreću i bogatstvo svake osobe, a sa tamnije strane, svakome donosi i nesreću i propast. Jedna od tih letećih zvezda se zove i povoljna zvezda. Svake godine ona leti u drugom smeru, a veruje se da ako usmerite „prave stvari" u smeru kojim leti povoljna zvezda poboljšavate sebi šansu da dobijete bebu. Prave stvari se u feng šuiju odnose na crvene stvari, kao što je crvena slika, crveni tepih ili komad nameštaja...
  Kažu da treba imati slike beba po stanu ili kući. Pravci u kojima će se povoljna zvezda kretati od 2008. do 2014. su: 2008 - jugoistok; 2009 - centar; 2010 - severozapad; 2011 - zapad; 2012 - severoistok; 2013 - jug.
  Drevni Kinezi su uspeli da dođu i do formule koja govori kada je najbolje vreme za bebu, čak i u našim danima. Izračunali su, naime, koji je to mesec u kom treba zatrudneti u različitim životnim dobima. Najbolje šanse za trudnoću ćete, dakle, imati ako u toku tog meseca često vodite ljubav.
   
  KAKO DA OTKRIJETE KOJA STE LUNARNA GODINA?
  Godine sa spiska se odnose na broj lunarnih godina. Ako ne znate koliko imate lunarnih godina, možete tu informaciju naći na www.chinesegenderchart.info.
 
  19 godina - januar
  20 godina - februar
  21 godina - mart
  22 godine - april
  23 godine - maj
  24 godine - jun
  25 godina - jul
  26 godina - avgust
  27 godina - septembar
  28 godina - oktobar
  29 godina - novembar
  30 godina - decembar
  31 godina - januar
  32 godine - februar
  33 godine - mart
  34 godine - april
  35 godina - maj
  36 godina - jun
  37 godina - jul
  38 godina - avgust
  39 godina - septembar
  40 godina - oktobar
  41 godina - novembar
  42 godine - decembar
 
 
  Ljubavno gnezdo toplih boja
 
  Ono što je veoma bitno u spavaćoj sobi jesu tople boje. Feng šui dekoracija u spavaćoj sobi znatno unapređuje seksualni život i plodnost jednog para. Vaša spavaća soba, u stvari, predstavlja vaš ljubavni život. Poznato je da tople boje poboljšavaju protok seksualne energije u prostoriji. Tople boje, po feng šuiju, jesu: ljubičasta, svetloružičasta, svetložuta... Nikako ne koristite tamnocrvenu ili tamnoljubičastu boju. Ove boje dovode do lošijeg raspoloženja i lako iznerviraju ljude.