Broj 54
Početna > Zanimljivosti > SEZONA RASPRODAJA

SNIŽENJE!

SEZONA RASPRODAJA

Iako se rasprodaje u Srbiji još uvek razlikuju od onih u svetskim metropolama, iskoristite svaku povoljnu priliku za obnavljanje garderobe

U brojnim izlozima i buticima osvanuli su privlačni natpisi - sniženje cena. Ako do sada niste podlegli potrošačkoj groznici, ovo je idealan period za obnavljanje garderobe.
 
  Za vreme sezonskih rasprodaja cene najkvalitetnije i najluksuznije garderobe se ponekada preko noći snižavaju na prihvatljiviju brojku. Ovo je idealan period da krenete u osvajanje prodavnica sa jasnom slikom i idejom o onome što vam zaista nedostaje. Kupujte samo ako ste sigurni da je u pitanju povoljna cena. Vodite računa i o specifičnosti našeg tržišta, kao što je roba sa greškom ili lošeg kvaliteta, a tu su i prežvrljane cene koje možda nisu zaista realne. Rasprodaje u Srbiji još uvek se razlikuju od onih u evropskim i svetskim metropolama. To je sasvim normalno, jer se upravo tamo dešava sve najvažnije u svetu mode, kako među onima koji je kreiraju i lansiraju, tako i među onima koji je kupuju i nose. Tamo su rasprodaje u pravom smislu te reči. Ipak, pošto većina nas nema uslova da ode u inostranstvo na praznični šoping, vratimo se na naše rasprodaje. One su povoljna prilika za obnovu garderobe i mi smo ih tako i prihvatili. Međutim, mnogi odlaze u prodavnice bez određenog cilja, pregledaju police i police u želji da nađu nešto što im odgovara i izgledom i cenom. Pre odluke o kupovini treba razmisliti koliko vam je zapravo određeni komad garderobe potreban.
 
  Zlatna pravila šopinga
  - Ukoliko kupujete garderobu koja je ove sezone u trendu, postavite sebi pitanje da li će to biti aktuelno i sledeće sezone. Vi najbolje znate kako se odnosite prema modnim hitovima.
  - Holivudske (ali i naše) zvezde imaju stiliste, modni časopisi urednike, a vi imate sebe!
  - Ako niste sasvim zadovoljni isprobanom odećom, nemojte je kupovati samo zato što je prodavac bio ljubazan prema vama, ili zato što vam se žuri. Za kupovinu ipak treba malo više vremena!
  -  Da li ste uzeli dobar broj? Da li vam odeća dobro stoji? Ovo nisu ista, već različita pitanjima o kojima takođe treba da razmislite.
  - Čuvajte se lažnih rasprodaja! Možda je reč o odeći lošeg kvaliteta ili cena nikada i nije bila ta koja je sada uredno preškrabana.
  - Proverite etiketu sa sastavom i uputstvima za održavanje i dobro proverite da li roba ima nekakvu grešku.
  - Razmislite šta vam nedostaje u garderobi i sa čime možete da kombinujete odevni komad koji je na sniženju.
  - Sami kreirajte trendove i nove stilove. Eksperimentišite! Možda se odevni predmeti koji ne deluju kompatibilno savršeno uklapaju.
  - Ne kupujte samo zato što je u prodavnici odobreno plaćanje u ratama na čekove ili kreditne kartice. Ne zaboravite da vi to plaćate!
  - Ukratko, kupujte samo ako ste apsolutno sigurni da je u pitanju „ljubav na prvi pogled" i da to sebi možete priuštiti. U protivnom, bićete neraspoloženi i nervozni i pre nego što dočekate premijeru nove garderobe!