Broj 53
Početna > Zanimljivosti > NOVOGODIŠNJA VEROVANJA

NOVOGODIŠNJA VEROVANJA

Novogodišnje praznoverje kaže sledeće...

- Novogodišnje praznoverje kaže da su svi ljudi rođeni 1. januara rođeni pod srećnom zvezdom.

- Ako je prva osoba koja uđe u kuću nakon ponoći tamnokosi muškarac, godina će biti dobra.

- Sve novčanike koje imate, 31. decembra napunite kovanicama i cele godine ćete imati puno novca!

- Kad se kazaljke poklope, budite glasni jer ćete bukom oterati zle duhove i loše raspoloženje, nepravdu i sve što ne želite u novoj 2008. godini!

- Nova godina se slavi već više od četiri hiljade godina. U starom Vavilonu proslava je trajala punih 11 dana, a da će baš 1. januar biti prvi dan u godini odlučio je rimski car Cezar.

- U Danskoj se celu godinu čuvaju stari tanjiri, pa se 31. decembra u ponoć bacaju pred ulazna vrata prijatelja. Što više razbijenih tanjira prijateljstvo će biti čvršće!

- Australijski grad Sidnej u novogodišnjoj noći ima 80.000 vatrometa. Baš zato je taj grad najprivlačniji turistima!

- U Japanu 31. decembra zvona budističkih hramova zvone 108 puta. Zvonjavom teraju 108 ljudskih slabosti, a nakon toga se svi smeju terajući tako zle duhove!

- Poljubac u ponoć nije samo deljenje trenutka euforije, već i zavet bliskosti u narednih 12 meseci. Prva osoba koja uđe u kuću iza ponoći imaće na vas poseban uticaj u Novoj godini.

- Posao koji inače obavljate dobro je obavljati i 1. januara i uspešno ga završiti.

- Želite li dobru i uspešnu godinu, nikako je ne smete dočekati s dugovanjima. Svoje račune podmirite, tako da u Novu godinu uđete poravnatih računa, što će vam osigurati blagostanje.