Broj 53
Početna > Intervju > NOVAK ĐOKOVIĆ

NOVAK ĐOKOVIĆ

Sportista godine

Novak Đoković je rođen 22. maja 1987. godine u Beogradu. Njegovi uzori su Pit Sampras i Andre Agasi.

Karijera
Zlatnim stazama Novak je krenuo 2001. u svojoj 14. godini koju takmičarski završava kao trostruki prvak Evrope (singl, dubl, ekipno). Naredne sezone nastavio je da oduševljava sjajnim partijama i osvaja prestižne turnire „La Boul" i „La Poet" u Francuskoj. Posle pet odigranih ITF turnira zauzeo je 40. mesto najboljih juniora sveta. U sezoni 2003. nastavio je da impresionira velikim rezultatima i titulama. Odigrao je šest mečeva i imao stopostotan učinak. Ulaskom u svet profesionalaca preskočio je odmah pola liste najboljih tenisera sveta. Nakon čelindžera u Beogradu, koji se igrao početkom februara 2005. godine, donosi odluku da se u budućnosti posveti profesionalnim turnirima i putu ka vrhu liste profesionalnih tenisera.

Slobodno vreme
U slobodno vreme, koje je retko, Nole surfuje internetom, gleda filmove, sluša muziku, koja ga opušta, a nađe vremena i za poneki izlazak sa društvom. Voli domaću hranu, salate i negazirane sokove. Nole je poznat i po tome što imitira svoje kolege na maestralan način. Naravno, to mu niko ne zamera.

A koji je njegov najveći uspeh?

- Osvajanje turnira u Montrealu, jer sam do titule pobedio tri najbolja igrača sveta. Želim da osvojim jedan grend slem i verujem da to mogu. Želim da se plasiram i 2008. godine na Masters kup u Šangaju, kao i da konkurišem za prvo ili drugo mesto na ATP listi.