Broj 53
Početna > Intervju > NENAD ZIMONJIĆ

NENAD ZIMONJIĆ

Teniser u vrhu

Rođen je 4. juna 1976. godine u Beogradu. Krajem osamdesetih, posle pet godina treniranja, Nenad Zimonjić je definitivno odlučio da tenis postane njegov život. Gledajući fakultetski obrazovane roditelje koji rade od sedam do tri, i s druge strane, Bekera, Samprasa, Edberga, koji nižu uspehe u svetu tenisa, izabrao je naporne treninge, turnire i putovanja.

  Veliki uspeh
  Prvo je bio najbolji u klubu, zatim u gradu, pa u državi, što mu je otvorilo puteve ka svetskim teniskim centrima i turnirima. Pet teških godina je proveo i u razmišljanjima o tome gde će spavati, šta će jesti, kako otputovati a da budžet izdrži do kraja turnira. Jednom je bio potpuno bez para. Tada mu je pomogao trener Robert Segusoa, koji je nekada bio prvi svetski igrač dubla. Igrajući sa Elenom Bovinom u miksu 2004. godine, na teniskom turniru u Melburnu, ispratio je u penziju Martinu Navratilovu u velikom stilu i osvojio grend slem titulu, prvu koju je jedan Srbin poneo iz Zemlje kengura. Te noći pred finale, seća se Zimonjić, nije oka sklopio.

  - Bila je to noć iščekivanja meča, velikog finala, šansa da se osvoji grend slem na velikom terenu. Kasnije sam razgovarao sa nekim velikim igračima i rekli su mi da je to normalno. To iskustvo mi je mnogo pomoglo. Više neću osećati pritisak publike, velikog terena, protivnika, važnosti meča.

  Sport i ljubav

  Nenad je svoj oslonac pronašao u izabranici Mini Knežević sa kojom planira da se oženi. „Upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja početkom aprila 2003, a u vezi smo od sredine 2004. godine. Velika je stvar što postižemo da budemo uspešni u svojim profesijama, a da istovremeno stvorimo mogućnost da budemo zajedno i jedno drugom pružamo podršku".
  Član je Dejvis kup reprezentacije Srbije, u kojoj je bio sve od igrača do selektora. Trenutno je na 555. mestu u pojedinačnoj, a na 5. mestu u dublu na ATP listi.