Broj 52
Početna > Lepi i zdravi > ISKUSNI SEKS

PREDNOSTI DUGIH VEZA

ISKUSNI SEKS

Seks u dugoj vezi je zreo seks. S obzirom na to da stanje zaljubljenosti zavisno od osoba prolazi posle određenog vremena, veza se završi ili sazri. To se, svakako, odnosi i na seksualni život. Ukoliko veza pređe na viši nivo, i seks postaje mnogo zreliji, partneri se dobro poznaju i ne postoji strah od eksperimentisanja i usavršavanja svojih veština

Evo koje su prednosti seksa u dugim i stabilnim vezama.

Intimnost - Ako ste u dugoj vezi i još živite zajedno i delite isti krevet, sigurno znate šta vaš partner voli, kao što on zna šta vi volite. To je velika prednost jer možete da iskoristite sve što znate jedno o drugome i tako maksimalno uživate.

Komunikacija - Ne postoji ništa bolje od mogućnosti da partneru izrazite svoje želje i da sa njim podelite misli i osećanja, dok sa novom osobom možete da se osećate zakočeno ili stidljivo. Još jedna prednost je ta što sa osobom koju poznajte i sa kojom ste dugo u vezi možete da razgovarate otvoreno.

Bez pritiska - Sa novim partnerom morate da se trudite da sve bude savršeno, bez ijedne greške, dok sa starim partnerom nema potrebe za pretvaranjem i žurbom. Užitku se možete prepustiti polako, pitati i pokazati sve što vam je potrebno.

Poverenje - Sa novim partnerom mogli biste da se osećate ranjivo, a verovatno ćete imati problem da otvoreno kažete šta vam prija, a šta ne, jer nikada ne možete da znate kako bi on reagovao. S nekim koga dobro poznajete, možete rizikovati.


Mogućnost eksperimentisanja -
Verovatno ćete oklevati da li da novom ljubavniku predložite isprobavanje nečeg pomalo drugačijeg od uobičajenog. I to s punim pravom - ne znate kako će on reagovati. Ipak, sa partnerom kojeg poznajete, osećaćete se slobodnije i bez ustezanja i stida moći ćete da predlažete nove ideje.

Udobnost i pažnja - U seksualnim odnosima s nekim novim, oboje biste mogli ostati bez užitka, a često možete da se ponašate ravnodušno i sebično prema partnerovim osećanjima i potrebama. S intimnim partnerom, gajite osećaj ljubavi i brižnosti, pa se trudite da jedno drugom udovoljite.

Sigurnost - Nikada ne možete da znate na prvi pogled da li osoba koju ste tek upoznali boluje od neke zarazne bolesti, a svaki novi partner može narušiti vaše zdravlje, kao i emocije. Naravno, možete koristiti zaštitna sredstva - i uvek bi trebalo, ali seksualni odnosi s dugotrajnim partnerom, kada ste oboje verni i predani, jeste najsigurniji seks.

Što duže nekoga poznajete, to su veće mogućnosti da proširite svoja seksualna iskustva s njim. Ukoliko želite da ispunite svoje skrivene fantazije, teško da ćete to moći s novim partnerom - mogao bi pomisliti da ste luckasti ili očajni, dok s nekim koga dobro poznajete možete istraživati sve što vam na pamet padne. Ukoliko se jedno od vas ne slaže s nečim, uvek može odbiti predlog bez straha od odbijanja, ljutnje i propuštanja prilike za seks.