Broj 52
Početna > Intervju > GLAVNI LIK U FILMU

SAŠA ĆURČIĆ

GLAVNI LIK U FILMU

Iako je obišao pola sveta, Saša Ćurčić mašta da poseti Australiju i Novi Zeland. Većina snova mu se već ostvarila, a njegov najveći san je da ima oproštajnu utakmicu koja će biti pravi spektakl

Putovanja
Sa 16 godina, neočekivano sam se našao na Azurnoj obali. Moje prvo putovanje bilo je odlazak u Pariz, onda sam se nastanio u Kanu, gde sam živeo godinu dana. Posle sam bio na Barbadosu sa prijateljima iz kluba, Savom i Ćirom. Bio sam u Londonu, proputovao celu Ameriku, posetio Havaje, Kankun, Hongkong, Afriku, Kejptaun, Zimbabve, Zanzibar, Japan, Meksiko... Na Ibici sam živeo četiri godine, gde sam imao prelepu hacijendu sa pogledom na more. Nikada nisam bio u Australiji i na Novom Zelandu i maštam da i tamo odem.

Fudbal
Sve što sam sanjao u fudbalu sam i ostvario. San se pretvorio u javu. Još kao mali roditeljima sam rekao da ću ih izvaditi iz blata. Tako je i bilo! I ono što sam obećao mami, da ću joj kupiti lepu belu kuću sa terasom i pogledom na dvorište, i to sam i ostvario.

Pobede
Bio sam opsednut večitim derbijem, bukvalno opsednut. Nikada nisam mogao da spavam pred tu utakmicu. Sanjao sam kako dajem golove, kako se radujem... Nažalost, taj san mi se nije ostvario.

Ljubav
Bio sam sa raznim tipovima žena: sa trbušnom plesačicom, striptizetom, manekenkama, intelektualkama... Žene nikada nisam delio na glupe i pametne, a sada uglavnom sanjam fiziku...

Idealna žena
Ko je idealna žena i pitanje je da li je ona idealna za mene i ja za nju? Voleo bih da nađem ženskog Sašu Ćurčića, ženu mangupa, ženu šmekera... Monika Beluči mi je san. Ona je idealna žena. Voleo bih samo da mi se šeta po stanu i da mi ulepšava život i sve oko mene.

Novac
Desilo mi se ono najgore: „Dabogda imao pa nemao". Kada sam išao dole, kada sam propadao, propadao sam sa stilom. Sve u životu treba raditi sa stilom. Još bolja izreka je: „Dabogda imao, pa nemao, pa imao". Onda nikada nećeš moći da nemaš. A naučiš mnogo. To se meni desilo.


Slava

Još kao mali sanjao sam slavu. Znao sam da se gledam u ogledalo i kažem sebi: „Ti si glavni junak u ovom filmu, oko tebe se vrti ovaj svet."

Kajanje
Moglo je biti drugačije... uvek idem napred i zato su neke stvari morale da se dese, morao sam da odem dole da bih se popeo gore. Da bih pokazao ljudima, da bi izvukli neku pouku. Moglo je tu i da bude neko dete, ali nisam bio jak... Mogao sam i da sačuvam nešto para... Možda sam mogao i duže da igram fudbal, ali eto...

Pisanje
Nisam ni sanjao da ću napisati knjigu. Iako sam imao ponudu od jedne engleske izdavačke kuće da napišem knjigu, odbio sam jer su me terali da pišem skandale. Dobio sam šansu da akcenat stavim na detinjstvo, na početke... moja knjiga je pouka za ljude koji lako dižu ruke od svega i koji ne veruju u drugu šansu. Svako dobije drugu šansu.

Oproštajna utakmica
O njoj neprestano sanjam! Imam ideju da dam ljudima u Srbiji šansu da igraju na mojoj oproštajnoj utakmici. Oni koje bih odabrao igrali bi protiv mojih prijatelja. To će biti spektakl kakav ovde nije viđen. Ipak, ne mogu sve to sam da uradim, treba mi pomoć i neke velike kompanije i ljudi koji će me podržati. E, o tome sanjam!