Broj 50
Početna > Intervju > SEKSI KRALJICA

SEKA ALEKSIĆ

SEKSI KRALJICA

Mlada i lepa pevačica odavno ne sanja životne snove, već punim gasom živi život svojih snova

Sa svojih dvadeset i šest godina, fatalna Seka Aleksić je ostvarila ono o čemu mnoge njene vršnjakinje sanjaju. Ostvarila se na pevačkom, glumačkom i dizajnerskom polju, a uskoro planira da nas sve iznenadi romanom zasnovanim na sopstvenom životu. Upravo je izdala svoj novi album „Kraljica" sa kojim planira da se čvrsto ustoliči na prestolu.

  Po čemu se ovaj album razlikuje od prethodnih?
  Stara, proverena ekipa, uz nekoliko novih saradnika u samom startu garantuju kvalitet. Aranžmani su nešto moderniji nego ranije, a moj način interpretacije, kao i prepoznatljiv triler, i dalje su prisutni. Ono što novi album razlikuje od prethodnih je kvalitetniji zvuk, koji je na nivou aktuelne svetske produkcije. Nisam htela da se zadovoljim standardima koji su postavljeni na domaćem terenu, nego sam svojom obavezom i dugom prema publici smatrala to da moram da im priuštim zvuk na svetskom nivou. Pesme su snimane i miksovane u četiri tonska studija, u četiri države, na dva kontinenta.

  Mislite li da će neke vaše koleginice ime koje ste dali albumu „Kraljica" shvatiti kao pretencioznost sa vaše strane?
  Neće pomisliti da je pretenciozno, jer je na ovom albumu sve zaista kraljevski. Ne bi trebalo da se opterećujemo razmišljajući o kolegama i njihovom karijerama. Svi bi trebalo da se bavimo sobom i onim što radimo. Bar ja sam takva. Tu je publika da nam svima sudi. Ne treba da razmišljamo i brinemo o kolegama, nego o publici, da se trudimo da joj pružimo maksimum jer oni to umeju da uzvrate na pravi način.

  Uspeli ste sa ovim albumom da ponovo unapredite svoj imidž. Zašto ste odabrali baš Ivanu Rabrenović za saradnju?
  Dopalo mi se ono što je Ivana ranije radila. Videla sam da devojka ima sveže ideje, da se trudi. Kada sam je upoznala u nameri da se dogovorimo o saradnji, shvatila sam da je profesionalac i da joj ideje ne manjkaju. Dogovor smo postigle za svega nekoliko minuta. U mom timu je i mladi kreator Miroslav Stevanović koji za mene pravi unikatne haljine koje ćemo promovisati u „Grandovim” emisijama i novogodišnjem šou-programu. Kada je šminka u pitanju, i tu sam ove godine obratila posebnu pažnju. Retko kada se šminkam sama. Moja šminkerka Slađana Ranković, koja je inače iz Londona, dolazi da me šminka specijalno za emisije i to fenomenalno radi. Inače, ona šminka Ališu Kiz. Radi i za Svarovski Fashion Rocks reviju u Londonu. Želela sam da izgledam drugačije i da ne ličim ni na nikoga. Mislim da sam u tome uspela. Kada je frizura u pitanju, imaću razne promene, ali da ne otkrivam sve, videćete...

  Mislite li da je za uspeh jednog projekta neophodna potpuna promena imidža?
  Bila potpuna, ili delimična, promena imidža je neophodna ako imamo profesionalan pristup poslu. Ovo je šou-biznis, tako da je vizuelni efekat podjednako bitan kao i vokalni. Kada pogledam iza sebe, shvatam da sam prošla kroz mnogo transformacija, ali sam zadovoljna zbog činjenice da nisam napravila veći propust. U svakom periodu, bez obzira na to da li sam tada imala kraću ili dužu, crnu ili plavu kosu, bila sam uvek zadovoljna kada stanem ispred ogledala. To je, u stvari, najvažnije: da je žena zadovoljna sobom kada se vidi u ogledalu. Jedino tada može da bude samouverena i da zrači pozitivnom energijom.

  Kada će se u slobodnoj prodaji naći vaša kolekcija Queen?
  Mada je prvobitno bilo planirano da se nova kolekcija nađe u prodaji u istom momentu kada i album „Kraljica", zbog obima posla to će se desiti u januaru. Sve je već spremno, ovih dana se samo još finalizuju neke stvari.

  Osećate li na svojoj koži zavist i ljubomoru, koji su neizostavni pratioci uspeha?
  Zavist i ljubomoru prosto ne primećujem. Uvek naglašavam da nemam ni vremena ni želje da se bavim drugima, bavim se isključivo sobom! Kada se tako radi i postupa, onda se zavist ni ne primećuje, čak i u slučaju da postoji. Opterećivati se nečijom ljubomorom to bi bilo bespotrebno rasipanje energije. Više volim svoju energiju da prenesem na publiku, nego da je rasipam razmišljajući o ljubomornim koleginicama.

  Kako reagujete na kritike?
  Sve što me ne ubije, to me ojača! Konstruktivne kritike su uvek dobrodošle, a ostale i ne primećujem. Što bi se reklo, uvek polazim od onoga da je bitno ko mi nešto kaže, a ne šta.

  Šta vas najslađe nasmeje?
  Moj kućni ljubimac Cezar koji često ume da se ponaša kao dete. Ima oscilacije u raspoloženju, pa ume da me nasmeje i kada je razdragan i kada gricka sve po stanu, ali i kada mu nešto nije po volji, pa mi se pognute glave savije u krilo.

  A šta vas iznervira?
  Neiskrenost i ljudska glupost najpre mogu da me iznerviraju.


  Planirate li možda da uradite još neku tetovažu?

  Moguće je da će se u budućnosti na mom telu naći još neka tetovaža.


  Kada ste slobodni, kako se najradije opuštate?

  Vodim računa o zdravlju i fizičkom izgledu. Nega tela i sticanje i održavanje kondicije me ujedno i opuštaju. U svojoj kući u Sremskoj Mitrovici imam teretanu i fitnes centar, što je olakšavajuća okolnost jer mogu da se posvetim vežbanju i opuštanju uvek kada imam slobodnog vremena. Najviše mi prija opuštanje u đakuziju, a često koristim i ceo spa program jedne kozmetičke kuće koji se bazira na ljubičastim algama bogatih mineralima koji su neophodni za pravilno odvijanje fizioloških procesa u organizmu.

  Jednom prilikom ste izjavili da vam je proradio materinski instikt. Kada planirate da se posvetite tom životnom segmentu?
  U ovom trenutku sam preokupirana promotivnim aktivnostima u vezi s novim albumom „Kraljica" i moje misli su sada usmerene u tom pravcu. Međutim, poznato je da svaka normalna žena mašta o trenutku kada će u naručju držati bebu. Da budem iskrena, i mene obuzima ta misao. Ali, realno sagledavajući celu situaciju, shvatam da još nije vreme da postanem majka. Još sam mlada i biće vremena za to.

  Vaši fanovi prognoziraju da ćete vi, kada za to dođe vreme, napraviti svadbu decenije. Hoćete li nam konačno otkriti kada planirate da stanete na ludi kamen?
  O zasnivanju porodice ću razmišljati kada za to dođe vreme. Mlada sam i ima još vremena da se ostvarim i kao supruga i kao majka, i da na taj način zaokružim celu priču, posle čega ću s pravom moći da kažem da sam u potpunosti ostvarena.


  Skijate li, i ako skijate, gde planirate da odete na zimski odmor?

  Naučila sam da skijam, ali mi planina, sneg i zima ne prijaju kao sunce i topli predeli. Zbog toga, već nekoliko godina u januaru ili februaru sa verenikom odlazim na Tajland.


  Kakvi su vam planovi za sledeću godinu? Koji su ciljevi koje ste sebi zacrtali?

  Planovi za narednu godinu vezani su za poslovni život. Novi album „Kraljica" se tek pojavio na tržištu, tako da mi u narednom periodu tek slede promotivne aktivnosti. U januaru će se konačno pojaviti nova kolekcija moje modne linije, a potom i roman, moj književni prvenac. A, govoreći o ciljevima za narednu godinu, mogu da kažem da bi, u skladu sa svim što se trenutno dešava, kraljica trebalo da se čvrsto ustoliči na prestolu.