Broj 50
Početna > Putovanja > NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA

NAJLUĐA NOĆ IZ SNOVA

NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA

Bliže se novogodišnji praznici, a to je pravo vreme da posetite neke od evropskih metropola i Novu 2008. godinu dočekate uz vatromet na trgu ili u nekom tradicionalnom restoranu

Putovanje može biti i dobar poklon nekoj dragoj osobi, ali i vama. Sigurno ste nakon naporne godine zaslužili odmor, a većina metropola je najlepša u vreme praznika. Istraživali smo za vas koje su najpopularnije destinacije za novogodišnju noć i iz bogate ponude izdvojili smo putovanja u Pariz, Prag, Budimpeštu, Rim, Lisabon, Barselonu, Istanbul...

PARIZ
Za doček Nove godine u Gradu svetlosti treba da izdvojite od 379 pa do 750 evra. Ukoliko putujete autobusom, cena aranžmana svakako je niža od putovanja avionom. Aranžmani uključuju boravak u hotelima sa tri i četiri zvezdice na bazi noćenja sa doručkom. Naravno, ako se odlučite za hotel sa više zvezdica, cena će biti znatno viša. Tako za šest dana, tačnije pet noći, sa avionskim prevozom treba da izdvojite od 635 evra po osobi, pa naviše. Naravno, cene su bez aerodromskih taksi koje iznose oko 85 evra i viza koja košta 25 evra. Što se najluđe noći tiče, agencije vam mogu organizovati provod, ali uglavnom se Nova godina dočekuje tradicionalno na Jelisejskim poljima uz veliki vatromet. Što bi značilo da za doček Nove godine u Parizu, ukoliko se odlučite za autobuski prevoz, treba da izdvojite 404 evra, a ukoliko želite da putujete avionom, suma koja vam je potrebna iznosi 745 evra. Ukoliko poželite da najluđu noć provedete u nekom restoranu uz vino i francuske sireve, za to veče će vam biti potrebno dodatnih 100 evra po osobi.

PRAG
Po nešto nižoj ceni, Novu godinu možete dočekati u Pragu. Za ovo putovanje autobuskim prevozom trebaće vam od 235 do 300 evra. Aranžman obuhvata četiri noćenja sa doručkom, a viza za Prag je besplatna. Put avionom je znatno skuplji i on iznosi od 470 do 625 evra po osobi. U cenu je uračunat boravak u hotelima sa tri i četiri zvezdice i noćenje sa doručkom. Zajedno sa taksama ovaj put od 555 evra pa naviše. Što se same novogodišnje noći tiče, većina agencija organizuje odlazak u grad gde će se tradicionalno uz vatromet dočekati Nova godina. Za one koji žele, doček je moguć i u nekom od brojnih restorana i pivnica uz doplatu, a cene se kreću od 60 evra pa naviše.

BUDIMPEŠTA
Za doček 2008. godine u Budimpešti sa autobuskim prevozom u hotelima sa tri zvezdice treba da izdvojite od 159 evra za pet dana (tri noćenja) do 175 evra. Luksuzniji hotel sa pet zvezdica koštaće vas 299 evra za četiri dana. Troškovi viziranja iznose oko 10 evra. Novu godinu možete dočekati na brodu, za šta će vam trebati oko 65 evra, a u tu cenu su uključeni aperitiv, glavno jelo, salata, desert, kafa i kisela voda. Za doček u restoranu cene se kreću oko 85 evra, što uključuje bogat novogodišnji meni, jedno piće i muzički program. Ukoliko vam ništa od ovoga ne odgovara, najluđu noć možete provesti na nekom trgu.

ISTANBUL

Nova godina u Istanbulu svakako zvuči primamljivo. Trbušne plesačice, nargile, turski folklor... Na ovo putovanje je idealno ići avionom, jer je put autobusom dug i zamoran. Ako boravite u hotelu sa tri zvezdice, za pet noćenja sa doručkom treba da izdvojite 429 evra. Aerodromska taksa iznosi oko 60 evra, a turska viza 10. Aranžmani mogu biti i nešto jeftiniji, recimo za šest dana u Istanbulu treba da izdvojite 380 evra bez taksi, s tim što je obavezna svečana novogodišnja večera u hotelu koja košta 80 evra po osobi. Što se same novogodišnje noći tiče, agencije vam nude pregršt opcija, počev od dočeka na brodu čija je cena 65 evra, a to uključuje trbušni ples, sat vremena žive muzike, 11 hladnih predjela, salatu, turske slatkiše, šampanjac, kao i piće bez limita. U obzir dolazi i doček u gala restoranu koji se kreće od 65 evra po osobi, pa nadalje.

LISABON
Doček Nove godine u Lisabonu je nešto skuplji od ostalih gradova, samim tim što aerodromska taksa (140 evra) zajedno sa vizom za Portugal (35 evra) iznosi 175 evra. Dakle, za šest dana u hotelu sa tri zvezdice u Lisabonu treba vam od 535 do 620 evra. Kada na tu cifru dodate takse i vizu, ukupna suma iznosi najmanje 715 evra. Što se same novogodišnje noći tiče, doček je individualan, tako da, ukoliko odlučite da je provedete na nekom od trgova, dodatne troškove nećete imati.

RIM
Za odlazak u Večni grad u vreme novogodišnjih praznika treba da izdvojite oko 600 evra za avionski prevoz i smeštaj. Za hotel sa tri zvezdice u strogom centru Rima, za četiri noćenja sa doručkom trebaće vam 599 evra. U ovu cenu nije uračunata aerodromska taksa koja iznosi 67 evra, kao i troškovi viziranja od 35 evra. Za dobijanje italijanske vize potreban je lični odlazak u ambasadu u zakazano vreme. Ukoliko se odlučite da novogodišnju noć provedete u tipičnom italijanskom restoranu uz bogat meni, muziku, piće i šampanjac, to će vas koštati dodatnih 100 evra, a imate opciju i za individualan doček na nekom od rimskih trgova. Dakle, za praznik u Rimu treba vam oko 700 evra.

BARSELONA
Nova godina u Španiji zaista zvuči fantastično. Doček u Barseloni, jednom od najlepših gradova Mediterana, svakako ćete dugo pamtiti. Ovo putovanje stajaće vas od 685 evra pa do 770 evra za sedam dana sa avio-prevozom i noćenjem sa doručkom. U ovu cenu nisu uračunate aerodromske takse od 116 evra i troškovi viziranja od 40 evra. Doček je individualan.