Broj 50
Početna > Lepi i zdravi > KAPE I BERETKE

FRANCUSKI ŠIK

KAPE I BERETKE

Dolaskom zimskih dana oblačenje prilagođavamo sve hladnijim vremenskim uslovima. Kaputi, debeli džemperi, tople čizme, šalovi, kape i rukavice obavezni su u svakoj kombinaciji koja nas mora ugrejati

1. Dolaskom zimskih dana oblačenje prilagođavamo sve hladnijim vremenskim uslovima. Kaputi, debeli džemperi, tople čizme, šalovi, kape i rukavice obavezni su u svakoj kombinaciji koja nas mora ugrejati. Budući da se zimi obično nose tamne i zagasite boje, kape su dobrodošli detalj koji će uneti živost u jednoličan ton. Pogledajte u svoj orman i proverite šta imate. Sigurno ćete pronaći nekoliko različitih kapica pomoću kojih možete svaki dan da izgledate drugačije.

2. Osim što će vas zaštititi od hladnoće, kiše i snega, kape mogu da posluže i za druge praktične stvari. Ispod njih možete da sakrijete lošu frizuru ili neopranu kosu. U ovom slučaju, bonton je na ženskoj strani, jer dozvoljava da se kapa nosi u svim prostorijama, dok muškarci pod obavezno kapu moraju da skinu, ma gde da se nađu.

3. Ručno štrikane, jednobojne, prugaste ili s rombovima, vunene ili somotske, kape su uvek poželjan modni dodatak za zimu. Dovoljno je boju i model prilagoditi svojim željama, jer se nosi sve. Nemojte bežati ni od šešira, koji i danas deluju vrlo otmeno, a istovremeno i moderno.

4. Ove zime imate priliku da budete u trendu uz minimalni trošak. Francuski šik, beretke, ponovo su u modi i to su pokazale revije prestižnih njujorških i londonskih dizajnera, koji imaju svoje ljubitelje među najslavnijim ženama na svetu. Cene ovih simpatičnih ukrasa za glavu su vrlo pristupačne i kreću se od 300 dinara pa naviše. Što se boja tiče, u obzir dolaze crna, braon i siva, ali i veseli tonovi poput crvene, ljubičaste, roze, zelene...

5. Ako su vam dosadile stare kape, a ne možete da nađete nijednu koja vam se dopada, uvek ih možete ukrasiti perlicama, broševima i sličnim dodacima.