Broj 50
Početna > Prica > DECA PODMLAĐUJU

PEĐA D BOJ

DECA PODMLAĐUJU

Starijim poklonicima roka bio je poznat po svojim hitovima „Jugoslovenka" i „Hajde da se zezamo". Predrag Jovanović, poznatiji kao Peđa d Boj, nestao je sa estradne scene 1986. godine. Ponovo se u žižu javnosti vratio ove godine učešćem u serijalu „Veliki brat”, zahvaljujući kojem ga je upoznala i mlađa publika.

Oduvek ste na neki način bili drugačiji. Da li je takva vaša priroda razlog zbog kojeg ste se nekoliko puta ženili?
Sticajem okolnosti, razlikovao sam se od drugih jer sam oduvek žudeo da budem drugačiji, originalniji, unikat... To je počelo još u danima kada sam pevao sa „Lutalicama".

Išao sam u robne kuće i kupovao neobične materijale, dodavao perle i rese, i tako pravio sebi garderobu. Imao sam dosta uspeha kod ženskog pola pa se dešavalo da su neke ostajale u drugom stanju, a potom htele da zadrže decu. Nisam se ženio svojom voljom niti sam bio željan braka. Pošto sam imao veliku dušu i srce, prihvatao sam ih sve i zbog toga se i ženio. Nikada se nisam oženio ženom za koju sam pomislio da je baš ona žena mog života. Možda Irina, sa kojom imam Mihaila, bude ta.

 

S obzirom na to da imate četvoro dece koja žive u četiri različita grada, reklo bi se da ste plejboj?
Ne smatram sebe plejbojem. Plejboj je onaj ko ima ogroman račun u banci, jahtu, limuzine, batlera, putuje svetom po mondenskim mestima... Jedno vreme sam živeo takvim životom, a onda mi je dosadilo.

Kako ste se upoznali sa prvom suprugom i nakon koliko vremena se rodila vaša ćerka Minjon Aleksandra?
Sa njom nisam bio u braku. Upoznali smo se u Diseldorfu i već prvu noć smo imali seksualni odnos. Posle sam je sreo u Amsterdamu u diskoteci gde sam bio sa drugom devojkom, i ona je opet probudila nešto u meni. Pozvao sam je da dođe u Berlin i jedne noći, dok sam spavao, ona je bila budna i zamišljeno pušila cigaretu. Kada sam je pitao šta nije u redu, nije htela da mi kaže. Tek posle nekog vremena mi je otkrila da je trudna. Prihvatio sam to.

Kako ste se osećali kada vas je napustila u šestom mesecu trudnoće?
Nije mi bilo lako jer sam veoma sentimentalan. Čim mi je saopštila da je trudna, otišli smo u Španiju jer sam želeo da uživa u drugom stanju na suncu i na plaži. Međutim, kada smo se vratili u Diseldorf, sve se preokrenulo. Njen bivši dečko nas je stalno zvao. Pošto nisam dobro znao nemački, nisam najbolje shvatao u čemu je problem. Tada mi je priznala da se vratila bivšem i da je od mene htela samo dete pošto sam joj se dopao kao frajer. Poludeo sam! Osetio sam se kao automat za pravljenje dece. U tom periodu sam imao puno para, podelio sam lovu sa njom pola-pola i otišao u Pariz.

Kada ste prvi put videli Minjon?
Video sam je kada je imala dve godine.

Je li joj majka rekla ko joj je pravi otac?
Da, bili smo u kontaktu, čak sam dolazio u Diseldorf i družio se sa njom. Minjonin očuh, čovek sa kojim je njena majka ostala, postao je moj dobar prijatelj. Posle je i njega ostavila.

Sa drugom ženom ste dobili sina Gabrijela. Gde počinje priča sa njom?
Majku mog drugog deteta, Gabrijela, upoznao sam na klizanju na Tašu. Furali smo dva meseca i posle toga raskinuli. Kada smo već bili raskinuli, ona mi je saopštila da je trudna. Dogovorili smo se da će da abortira. Igrom slučaja, taj dan kada je ona imala zakazan abortus na klinici, ja sam imao neki nastup i nisam mogao da idem sa njom ali sam joj rekao da me nazove čim se sve završi i javi mi da li je sve u redu. Međutim, ona je prevarila mene, svoju majku, sve! Nije prekinula trudnoću, otišla je da studira u Firencu i tamo rodila Gabrijela. Vratila se posle izvesnog vremena. Tada sam radio u hotelu „Slavija” na recepciji. Ostavila je poruku mojoj majci da hoće da se vidimo. Seli smo na piće i saopštila mi je: „Dobio si sina".

Koliko je vremena prošlo od kada ste se poslednji put videli do tog susreta?
Godinu dana. Gabrijel je tada imao oko mesec dana. Moja keva je htela da me skrasi, imao sam posao, manje sam putovao i ostalo je samo da me oženi. Oženio sam se tada zbog deteta, ali brak je trajao samo 28 dana. Živeli smo kod njene keve, ja to nisam mogao da izdržim i morao sam da pobegnem.

 


Vaša treća žena je bila i vaša najveća ljubav...

Upoznali smo se u Beogradu i zabavljali oko tri godine. Aleksandra mi se dopala na prvi pogled, i vremenom sam se zaljubio u nju. Rodila mi je sjajnog sina, međutim, kao i svi brakovi, i u našem je postojalo mnogo izazova koji su nas rastavili. Ipak, bili smo 12 godina zajedno, tako da je to jedan veliki uspeh za mene.


Sin je ostao da živi sa njom?

Da, i danas žive u Parizu.

Da li ste sa tim sinom bili najbliži?
Odrastao je sa mnom, spavao mi je na grudima, putovao je svuda sa nama, tako da jeste, bio mi je nekako najbliži. Sada se i on bavi muzikom, elektronskom, i studira u Parizu.

Sa devojkom Irinom imate ćerkicu Mihailu. Jeste li sa njom pokušali da nadomestite ono što ste propustili sa ostalom decom?
Potpuno je drugačije iskustvo sa Mihailom jer imam priliku da je gledam kako odrasta. To sam ranije mogao samo sa Filipom. Devojčice su drugačije, ona već sada ima svoj identitet. Već je sa mnom snimila glas na jednoj mojoj melodiji, tako da sam siguran da će se i ona baviti muzikom.

Kako se slažete sa Irininom ćekom Varvarom? Živite li sada svo četvoro zajedno?
Svi se dobro slažemo. Ne živimo zajedno, priznajem da sam jako težak za suživot sa nekim jer sam celi život sam odlučivao i donosio odluke. Irina ima želju da živimo zajedno, i možda je meni potrebno malo vremena za takvu odluku. Ona sa ćerkicama živi kod svoje majke, ja kod svoje. Viđamo se svaki drugi dan i siguran sam da će veza tako duže da nam traje.

Kada su poslednji put sva vaša deca sela zajedno?
Nikada. Nisam siguran šta je u pitanju, možda je jednostavno bio takav sklop okolnosti. Filip se viđao sa Minjon u Parizu, Gabrijel je viđao Mihailu ovde u Beogradu, Filip je video Mihailu, ali svo četvoro zajedno još nisu sedeli za istim stolom.

Ko od njih karakterom najviše liči na vas?
Svako od njih ima nešto na mene, ali o karakteru ne bih baš mogao da pričam. Bilo bi potrebno bar mesec dana da provedem sa svakim od njih da bi mogao da sudim.


Iz svog bogatog iskustva, šta biste poručili budućim očevima?

Pravite što više dece jer ona podmlađuju.