Broj 5
Početna > Lepi i zdravi > PRIRODNI LIFTING LICA

PRIRODNI LIFTING LICA

Potrošite nekoliko minuta svakog dana na vežbe kojima ćete zategnuti lice. Ne košta ništa, a znači mnogo. Samo budite uporni

Vežbama i masažom refleksnih tački otvara se put kojim stimulišete tonus mišića koji se nalaze odmah ispod kože. To je osnovni korak u poboljšanju kože lica. Što je još važnije, stimulacijom određenih tačaka na licu deluje se i na ostale organe tela. Jednostavno rečeno, ovim vežbama se aktivira celo vaše lice, tako da osećate zadovoljstvo i ispunjenost.
  Iako je oblik lica, u stvari, određen strukturom kostiju, izgled lica može da se menja vežbanjem određenih mišićnih grupa. Upornim vežbama možete da menjate svoj lik: brada može da bude oblija, jača i veća, vilica može biti izraženija, usne punije ili pravilnijeg oblika, podočnjaci i bore oko očiju mogu da se uklone. Izraz lica će vam se poboljšati, a tretman pomaže i kod bubuljica, fleka i velikih pora.
  ZA PUNIJA USTA
  Usta su veliki okrugli mišić s rupom u sredini. Veoma su fleksibilna, rastegljiva do otvora veličine pomorandže, ili se pak mogu skupiti do otvora veličine graška. Kad se ovaj mišić vežba usne dolaze do izražaja pri govoru, i obrnuto, kad se ne vežba, pokazaće sve posledice nervoze ili napetosti. Usne će biti tanke i blede, a bore će se pojaviti od ivice nosa do ivice usana.
  BEZ BORA
  Mišići oko očne duplje takođe mogu da se vežbaju, kao i čelo, obrazi i brada. Očni mišići su tesno povezani s nervnim sistemom, pa koža u ovom regionu trpi svaku stresnu situaciju, naprezanje, brigu ili gubitak sna, što će se upravo ovde pokazati. Napeti nervi smanjuju tonus, količina masnoće ispod tanke kože se smanjuje i tako se stvaraju bore, podočnjaci i kesice. Ako se pažljivo uporedi izgled očiju devojke i starije žene, vidi se razlika upravo u punoći mišića ispod očiju. Kad se izgubi prirodni mišićni tonus u predelu očiju, celog lica i vrata, poslednje rešenje je obično plastična operacija. Pre nje, trebalo bi pokušati s manje radikalnim metodama.
  KAKO VEŽBATI
  1. Skupljajte usne kao da hoćete da zviždite, praveći što manji mogući otvor i gurajući usne napred što jače, kao da pokušavate njima da dotaknete neki predmet. Istovremeno, zatvorite oči i gurajte sve mišiće napred ka usnama, koje su konstantno skupljene. U ovoj kontrakciji ostanite intenzivno 20 sekundi. Potom se opustite i odmah učinite suprotan pokret. Oči su širom otvorene, obrve podignute. Otvorite usta i postepeno ih raširite do maksimuma. Koncentrišite se na teranje svega od usta, kao da se odmičete od nečeg vrućeg ili bodljikavog, s tim da je glava fiksirana. Svom snagom mišiće lica pomerajte unazad. U ovoj kontrakciji ostanite kontinuirano 20 sekundi, a zatim ponovo radite vežbu broj jedan, i tako naizmenično dva minuta.
  2. Sasvim stisnite zube i bradu gurajte nadole svom snagom. Držite je u tom položaju pokušavajući da gornji deo lica održite sasvim opuštenim. Nakon što naučite da kontrolišete ovaj pokret, pokušavajte da ga izvodite što življe. Radite četiri veoma spora pokreta i osam brzih. U samo nekoliko sekundi oslobodićete se napora, a veoma brzo ćete uočiti napredak u obliku i veličini brade.  
  VEŽBE ZA VRAT
  1. Gurnite glavu unazad, kao da gledate u plafon. Postavite svoju desnu ruku na centar čela i pokušajte da glavu držite u ravnoteži, a rukom pružajte otpor. Poenta je da vratite glavu u početni položaj jačajući vratne mišiće time što ih suprotstavljate otporu ruke koja je na čelu. Radite ovo šest puta zaredom.
  2. Spuštajte glavu dok bradom ne dodirnete grudi. Desnu ruku stavite na potiljak. Podižite glavu unazad do normalnog položaja, sve vreme se suprotstavljajući rukom. Uradite ovo takođe šest puta zaredom, a ovu vežbu radite u kombinaciji s prethodnom.
  Ovim vežbama, koje možete da praktikujete čak i dok gledate TV, sami ćete biti zaslužni za svoju lepotu. Najbitnije je to što pomoću malo vežbanja možete da zadržite mladolikost, snagu i privlačnost vašeg lica.