Broj 49
Početna > Intervju > SANJAM DUET SA CECOM

Milan Dinčić Dinča

SANJAM DUET SA CECOM

Kada se pre dve godine preselio iz Grdelice u Beograd i upisao Višu turističku školu, Milan Dinčić Dinča nije ni sanjao da će postati zvezda. Iako nije pobedio na takmičenju, njegova pesma „Digni me, pao sam” postala je veliki hit

Bez obzira na to što su mu mnogi govorili da ima sluha, Dinči je dugo vremena trebalo da skupi hrabrost i da se prijavi na audiciju za „Zvezde Granda”. Iako se nadao pobedi, ni u jednom trenutku se nije razočarao ni pokajao što je krenuo tim putem. Njegova trema bila je predmet polemike u mnogim medijima, a on kaže da mu je jednostavno teško pala promena i drugačiji tempo života. Kao i svi, Dinča ima neostvarene želje, a jedna od njih je da snimi duet sa Cecom.

Mikrofon si uzeo prvi put u ruke na audiciji za „Zvezde Granda”...
Mnogo mi se dopala ta emisija jer jedna mlada osoba zahvaljujući svom talentu ima mogućnost da bez prevelikih finansijskih ulaganja uspe. Znao sam da imam sluha i da znam da pevam, pa sam odlučio da se prijavim na takmi čenje. U početku nikome sem roditeljima i sestri nisam rekao da idem na audiciju. Kada sam prvi put zapevao, imao sam neviđenu tremu, tresao mi se mikrofon u ruci.
Sećaš li se nekog saveta koji ti je dao Saša Popović?
Sve nas je savetovao, a najviše za vreme snimanja emisija. Uvek nam je govorio da se borimo, bodrio nas je, pričao da smo bili dobri u prethodnom krugu i da moramo da damo svoj maksimum.
Kako sada, kad je sve prošlo, gledaš na finale takmičenja?
Sada mi je sve opuštenije nego ranije. Pre sam bio stalno pod nekim pritiskom, da li ću proći, kako ću pevati... Kada sumiram sve utiske, shvatam da je sve prošlo mnogo brzo. Nikada se nisam pokajao što sam se prijavio, hteo sam da budem zvezda „Granda” i uloženi trud mi se isplatio.
Važio si za favorita, koliko teško ti je palo kada si ispao?
Lagao bih kada bih rekao da nisam očekivao pobedu. Kada je ispao Milan Stanković, pomislio sam da zaista imam velike šanse da pobedim. Nisam se razočarao iako sam ispao. Mi smo se svi lepo družili i zaista ni u jednom trenutku među nama nije bilo ljubomore.
Da li si na Tašu imao veću tremu od nastupa ili od publike?
Od publike! Kada sam na trenutak provirio da osetim atmosferu, kada sam čuo publiku, aplauze, navijanje, buku, to je bio šok za mene.
Mnogo se pisalo o tvojim problemima sa tremom...
Oduvek imam tremu, emotivan sam i hipersenzitivan i teško sam podneo jake emocije iz nedelje u nedelju. To se skupljalo i kulminiralo je time da sam izvestan period osećao bol u grudima. Otišao sam u jednu privatnu kliniku da se detaljno pregledam. Lekar je umesto srčanih tegoba konstatovao psihičke probleme prouzrokovane tremom i savetovao mi je razgovor sa psihologom koji mi je objasnio da je sve to na nervnoj bazi. Ne umem da objasnim zašto imam toliku tremu, valjda mi treba više vremena da se naviknem na drugačiji način i tempo života.
Kako se nosiš sa popularnošću?
Prija mi popularnost, ali u jednom trenutku osetim potrebu da budem sam, odvojen od svih, da se malo odmorim. Ljudi prilaze, traže autograme, slikaju se sa nama, pitaju me kako živim, šta se promenilo... Ipak, priznajem to je ostvarenje sna koje sam dugo iščekivao.
U kom pravcu će se razvijati tvoja karijera?
Svi smo potpisali ugovor sa „Grandom” na pet godina. Imali smo veliku turneju po Srbiji, a sada nastupamo u inostranstvu. Voleo bih da izgradim neki svoj stil i sam pronađem put ka zvezdama.
Imaš li pevačke uzore?
Saša Matić i Dženan su dva pevača koje obožavam da slušam. Pesma koju uvek mogu da pevam je „Kralj izgubljenih stvari” od Saše Matića, koju sam i pevao na prvoj audiciji.
Da li ti je sada teže ili lakše da nađeš devojku?
Definitivno teže! Uvek se pitam da li je neka devojka sa mnom zbog mene i mojih kvaliteta ili zato što sam popularan. Da bi me devojka osvojila, pored fizičkog izgleda koji je važan na prvu loptu, treba da bude puna razumevanja i da me podrži u mom poslu.
Da li te često zovu obožavateljke?
U poslednje vreme da. Dnevno mi stiže više od 50 poruka na mobilni, a kada me zovu, obično me pitaju: „Da li je to Dinča?", a kada ja potvrdno odgovorim, onda prekinu vezu ili mi kažu da sam super, da im se dopada pesma, da lepo izgledam...
Jesi li nekada izašao sa nekom obožavateljkom?
Jesam. One su kao novinari, sve hoće da znaju, od momenta kada sam se prijavio na audiciju, pa do danas. Za sada mi je sve to simpatično.
Sa kim bi voleo da snimiš duet?
Sa Cecom!