Broj 49
Početna > Zanimljivosti > POLUMRAK, MUZIKA I...

Soba kao ljubavno gnezdo

POLUMRAK, MUZIKA I...

Posao, obaveze i svakodnevni stres mogu negativno da utiču na vaš seksualni život. Pobedite monotoniju u krevetu tako što ćete svoju sobu pretvoriti u ljubavno gnezdo samo za njegove i vaše oči

Ako želite spavaću sobu da pretvorite u skrovište u kom ćete se osećati romantično i seksi, zaboravite na satensku posteljinu, jer je hladna i klizava, crvenu boju i ogledala. Uključite maštu, razmišljajte o mirisima i ukusima koje volite, ali i o dodirima koji mogu da vas uzbude.

Dekoracija
Ako se odlučite za romantično veče provedeno u zagrljaju svog izabranika, dekoracija sobe mora da bude krajnje svedena. Stvari koje samo suptilno sugerišu seks obično su daleko erotičnije. Na krevet stavite puno jastuka. Što više, to bolje! Pokušajte da zamislite kakav je osećaj naći se u ljubavnom zanosu na tim udobnim jastucima. Birajte one koji bojom i dezenom odgovaraju stilu vaše sobe, a nije na odmet ni da se poigrate sa različitim materijalima.

Ljubav u polumraku
Odgovarajuća rasveta je vrlo bitna za strasne noći! Iako aromatizovane sveće najčešće stvaraju romantičnu atmosferu, naš savet je da se ipak odlučite za manje zapaljivu varijantu pomoću koje možete da postignete isti utisak. U tu svrhu vam mogu poslužiti lampe sa tamnim abažurom koji prigušuje svetlost.

Prijatna posteljina
Kupite najbolje čaršave koje možete sebi da priuštite. Bilo bi dobro da budu od prirodnih materijala, bilo da je u pitanju bolji i skuplji pamuk, satenski pamuk (veoma seksi i prijatno), lan ili svila. Sve zavisi od ukusa i, naravno, finansijskih mogućnosti.

Gibanje u ritmu muzike
Za muziku se ne kaže bez razloga da je hrana ljubavi. Pravo ljubavno gnezdo mora biti ispunjeno strašću i neizvesnošću, a muzika je ključna za stvaranje takve atmosfere. Baš zbog toga bi muzička pozadina trebalo da bude ritmična, intrigantna i pomalo napaljiva (sa Berijem Vajtom nikada ne možete da pogrešite), zato odaberite muziku koja vam deluje seksi i nemojte se bojati da je pojačate.

Ogledala
Velika ogledala na zidovima i plafonima nekima mogu da deluju uzbuđujuće, ali su simbol neukusa. Međutim, malo ogledalo na zidu ili iznad komode na kojoj se nalazi sveća može da pojača romantičan ugođaj i, osim toga, deluje vrlo seksi.
U erotičnu atmosferu mogu da vas uvedu i providne lepršave zavese, a seksi će delovati i jarke boje i printovi strateški postavljeni na jedan deo zida.

Šta treba da izbegavate
Televizor u spavaćoj sobi jer ako počne utakmica, ništa od romantike. Na vaš ili njegov libido neće pozitivno delovati ni fotografije vaših roditelja, bivših ljubavi, dosadni kućni ljubimci, prljav veš, gomila razbacanih računa i, možda najvažnije, loše raspoloženje.