Broj 49
Početna > Zanimljivosti > PODGREVANJE LJUBAVI

PODGREVANJE LJUBAVI

Na početku veze ne razmišljamo posebno o svojim postupcima jer smo potpuno preplavljeni unutrašnjim osećajem zaljubljenosti i zanesenosti. Vremenom ćemo početi da zapostavljamo „finese" verujući da se veza učvrstila i da će se stvari odvijati po automatizmu. A rutina, ma koliko da pomaže u stabilizovanju odnosa, može i ozbiljno da uništi čaroliju koja je nekad postojala između dvoje ljudi

Dame koje bi da produže svoju bajku trebalo bi da...

Ne zanovetaju - koliko vam je puta partner rekao da zanovetate? Možda ste u tom trenutku pomislili kako je ova opaska bezrazložna, ali je činjenica da su žene često napadne kada svojim sagovornicima ukazuju na probleme i greške. Kada bi samo malo promenile svoj pristup, sigurno bi došle do cilja. Na primer, ako je vaš partner zaboravio da iznese đubre, nemojte ga odmah napadati čim dođe s posla, već mu tokom večeri spomenite da je zaboravio to da uradi. Ako mu to kažete prijateljski, a ne vikom i ako za to izaberete trenutak kada nije preumoran, već je malo predahnuo od posla, sigurno ćete postići to što želite. Partner će uraditi ono što od njega očekujete.

Prestanu da se žale svaki čas - umesto što non-stop govore kako im je teško, kako ih sve boli, kako ih niko ne razume, žene bi trebalo da podele probleme sa svojim partnerima tako što će im smirenim i jasnim glasom reći šta ih muči. Muškarci žele da pomognu, ali ne znaju kako da se postave kada žena plače i viče. Zato im je najlakše da pobegnu iz kuće ili počnu da se brane, što dodatno raspali ženske emocije i izazove svađu. Smirenim glasom privući ćete njihovu pažnju i poštovanje, a onda i lakše rešiti problem koji vas muči.

Partneru kažu šta vole - muškarci nemaju telepatske sposobnosti da čitaju ženske misli pa je i te kako važno da ih nežniji pol ohrabri! Ako je partner uradio nešto što je ženu usrećilo, onda to treba i da mu se kaže. Tako će biti sigurna da će muškarac isto ponoviti i neki drugi put. Ako niste u stanju da ga pohvalite istog trenutka kada uradi ono što vi volite, onda bar s vremena na vreme oboje ispišite na papirićima ono što vas čini srećnim i pročitajte jedno drugome.

Pohvale muškarca
- ono što svakog muškarca čini da se oseća kao muškarac jesu snaga, seksualna moć, hrabrost, uspešnost, zarada, mogućnost da zaštiti svoj dom i porodicu. Da biste pomogle svom muškarcu da se oseća dobro, poželjno je da ove njihove odlike pohvalite. Recite svom muškarcu kako je odličan ljubavnik, pohvalite ga za kvalitetno vreme koje je proveo s decom, za uspeh koji je ostvario na poslu... Recite mu da se ponosite njime.

Obasipaju poljupcima - ali u pravo vreme i na pravom mestu. Ako ga dugo poljubite umesto pozdrava, to će značiti da ste srećni što ga vidite. Dug poljubac na rastanku će značiti da će vam nedostajati, a onaj učinjen u znak zahvalnosti otkriti koliko ste srećni zbog onog što je uradio za vas. I kratki poljupci u prolazu mogu da održe ljubavni fluid jer ćete svom partneru poručiti da ga želite.

Flertujte s njim - vragolasti pogledi, govor tela i kratka lascivna dobacivanja mogu da osveže vezu i održe privlačnost među ljubavnicima.