Broj 49
Početna > Zanimljivosti > OČI GOVORE SVE

Magija pogleda

OČI GOVORE SVE

Iako se veruje da muškarci više gledaju žene, naučnici tvrde da to uopšte nije tačno. Muškarci uvek budu uhvaćeni na delu, dok nežniji pol snima mnogo više i veštije

Podizanje obrva znači pozdrav, ali je i taktika zavođenja. Ponekad je povezano sa strahom od nepoznatog ili sa iznenađenjem. Japanska kultura je jedina gde se ne koristi ovaj univerzalni pozdrav. U toj dalekoj zemlji ima seksualnu konotaciju i nepristojan je. Ako praktikujete mig obrvama, dobacujte samo onima koji vam se sviđaju. U suprotnom, imaćete udvarače koje ne želite. Spuštanje kapaka uz podizanje obrva je veština zavođenja koju je patentirala i koristila čuvena Merilin Monro. Na taj način nesvesno se pokazuje seksualna potčinjenost. Kažu da je taj izraz lica koji osobi daje tajanstven izgled zapravo lice žene pred orgazam. Tvrde da muškarci odmah padnu na taj pogled! Pogled iskosa se koristi da bi se saopštilo interesovanje, nesigurnost ili neprijateljstvo.
 
    VRSTE POGLEDA
  Tri osnovne vrste pogleda su društveni, intimni i moćan.
 
  1. Pri društvenom pogledu, oči posmatrača su 90 odsto na trouglu između očiju i usta.
 
  2. Intimni pogled je pogled iznad očiju, ispod brade i prema donjim delovima tela sagovornika. Žene su u velikoj prednosti jer imaju širi periferni vid i ostaju neprimećene i ako skroz premere svoju simpatiju. Tako da naučnici tvrde da muškarci ne gledaju u žene više nego što one to čine, ali zbog sužene vizuelne perspektive redovno bivaju uhvaćeni!
 
  3. Moćan pogled je pogled u trougao između očiju i zamišljenog trećeg oka vašeg sagovornika.
 
  U KOM PRAVCU GLEDATE
  Američki naučnici su otkrili da nas potpuno otkriva i to u kom pravcu gledamo dok pričamo. Ako je pogled usmeren naviše, osoba se priseća nečega što je videla. Ako se priseća nečega što je čula, gledaće u stranu i glava će biti u položaju kao da osluškuje nešto. Ukoliko se priseća osećaja, gledaće naniže udesno. Kada razgovara sama sa sobom, gledaće nalevo naniže.