Broj 47
Početna > Zanimljivosti > ČVRSTE GUZE I RAVNI STOMACI...

Kako vežbaju holivudske dive

ČVRSTE GUZE I RAVNI STOMACI...

Za većinu poznatih ličnosti briga o zdravlju i izgledu je deo životne filozofije. Da bi se osećale dobro u sopstvenoj koži, u skladu sa godinama, muževima, usponima i padovima karijere, one moraju naporno da vežbaju

Predlažemo vam nekoliko načina rekreacije, po preporuci poznatih glumica i manekenki.
Vežbe usmerene na jačanje muskulature i mnogo joge, to je tajna lepog i vitkog tela glumice Mišel Fajfer, savršene i pored toga što je prešla četrdesetu. Naravno, njoj nije potrebno da skida kilograme, već da se izbori sa klasičnim problemima starenja. Specijalno za nju lični trener Ketlin Keler (jedna od najpoznatijih u Holivudu) napravila je program koji je baziran na vežbanju i jačanju muskulature ruku i ramena. Privlačnost ove glumice je tako neodoljiva zahvaljujući i stalnim vežbama joge, koje izvodi u „Joga zona centru".

Tina Tarner redovno vežba
Još izrazitiji je primer Tine Tarner, koja svoje godine nosi u velikom stilu. Kakva je njena strategija fitnesa uoči koncerta? Dva meseca priprema u Los Anđelesu, pod nadzorom trenera Karen Vojt, koje se sastoje od svakodnevnih 45-minutnih vežbi trčanja na pokretnoj traci, 20-minutnih vežbi za jačanje mišića, 15-minutnih vežbi abdominalnih mišića i pola sata vežbi istezanja.

Čvrste grudi Naomi Kembel
Sigurni Viver voli teške vežbe u teretani. Ali, dok ona ima vitku liniju, junakinja serije „Dosije X”, Džilijan Anderson, goji se neverovatnom brzinom, tako da često mora da posećuje bazen i saunu hotela „Ranč Puerta" u San Dijegu. Tamo, daleko od vanzemaljaca, karamela i čokolade, pomoću mnogo gimnastike i disciplina kao što je tai-či uspeva da se vrati u formu. Prelepa Naomi Kembel poseduje gracioznost upisanu u gene: čvrste grudi, zaobljena zadnjica i duge noge, ali crna panterka, kako je mnogi zovu, nije nemarna prema tom daru prirode. Između modnih revija i novih ljubavnih avantura, Naomi trenira boks. Ako želite da je vidite sa bokserskim rukavicama, u ringu, možete da svratite u „Velvet boksing klub" u Njujorku, gde trenira pod budnim okom Rona Džonsona.

Šeron vežbama poboljšava seks
Šeron Ston godinama vodi bitku za dobar izgled. Za stolom nema ograničenja, samo selektivan izbor: organske gajene namirnice, bez kafe ili pića sa kofeinom, samo biljni čajevi koji dobro pročišćavaju organizam. Do ravnoteže Šeron dolazi trčanjem i pilatesom. Ona ga voli jer nije dosadno vežbanje, već blago razgibavanje mišića, koje doprinosi i boljem seksu.

Madona pravi fanatik za vežbe
Madona je još jedna od fanatika fitnesa, uvek raspoložena za nov sportski doživljaj. Svakog dana, u društvu svog trenera, čitav sat vežba: trčanje, plivanje, vežbe za mišiće i jogu. Ovaj svakodnevni program joj je pomogao da se brzo vrati u formu posle trudnoća i porođaja. Ali, ne samo to. Madona je stalni posetilac „Berkli Klermont centra" u San Francisku i „Čopra centra" - pravog hrama ajurvedske medicine, nedaleko od Los Anđelesa, kojim rukovodi Dipak Čopra, učeći svoje polaznike kako da ostvare totalnu ravnotežu putem meditacija i asketske dijete.