Broj 46
Početna > Intervju > ZGODNA MAMA

Snežana Dakić - Mikić

ZGODNA MAMA

Snežana Dakić, poznato TV lice, otkriva kako živeti u trendu...

Nakon višegodišnje pauze na profesionalnom planu koja je usledila posle rođenja ćerke Laure, Snežana Dakić-Mikić se vratila na male ekrane.
  Ona nikada zaista i nije izlazila iz žiže javnosti jer je bila rado viđen gost sa suprugom Vladom Mikićem na svim velegradskim svečanostima, koktelima, prijemima, ali i na pisti na modnim revijama. Naravno, moda i trendovi su bili tema našeg razgovora. O njenom stajlingu, koji je uvek usklađen sa suprugovim, modnim kritičarima ali i o stilu male Laure, Snežana priča
 
  Jeste li imali tremu pred povratak na TV ekrane?
  Najviše sam se brinula kakvu emisiju da ponudim, budući da je publika prezasićena TV formama i da se sada traže jedino kvizovi i reality show. Međutim, mislim da sam našla meru i da ću uspeti da zainteresujem gledalište, da ga u isto vreme zabavim i poučim, sa svojim gostima i temama, da probudim svest ljudi o njihovim životima, raznim pojavama i društvenim kretanjima. Moj muž kaže da je to kao da svake nedelje pišem po jednu knjigu, a meni izgleda kao da svake nedelje pišem scenario, snimam i montiram film. Ali, iza, naizgled, jednostavnih i nonšalantnih stvari uvek mora da stoji veliki rad i priprema da bi one zaista bile dobre, a ne tek prazne priče.
  Da li je dama u trendu kupila garderobu za jesen-zimu 2007/2008?
  Nisam još stigla da kupujem garderobu, ali, srećom, sarađujem sa jednom modnom kućom koja ima sjajne kolekcije - od elegantne, preko poslovne, do stajlinga za slobodno vreme, pa nemam brige. A, imam i dosta obuće i jakni koje nisam stigla da iznosim prošle zime, jer nisam radila pa sam se manje kretala. Dakle, pokušaću da budem ekonomična.
  Koje boje dominiraju u vašem ormaru ove sezone?
  Ima raznih boja. Braon, crne, zelene, šljive, sive, zlatne...
  S obzirom na to da se bavite modom, od vas svi očekuju da uvek budete savršeno obučeni. Da li vam to predstavlja opterećenje?
  Volim lepo da se oblačim i da uvek izgledam onako kako meni odgovara. Ponekad postoji opterećenje kad je u pitanju svečana garderoba, jer ona ne može više puta da se ponavlja.
  Planirate li možda da olakšate sebi posao zapošljavanjem stiliste?
  Ispostavilo se da sam sama svoj najbolji stilista.
  Vaš suprug i vi uvek imate usklađen stajling, ko je zaslužan za to?
  Oboje smo poklonici modernog odevanja. Pošto smo na istim talasnim dužinama čak ne treba ni da se dogovaramo, uvek smo usklađeno obučeni.
  Koliko vam se promenio stil otkad ste postali majka?
  Stil mi se više promenio zbog sasvim novih modnih tendencija, nego zbog majčinstva. Kada sam sa ćerkom, zgodnija mi je praktična odeća i ravna obuća, ali i tako se može uvek biti šik i u trendu. Čak bih to i savetovala mladim majkama, jer ako oblačite apa-drapa stvari pod izgovorom „pa, ne idem nigde" pre ili kasnije ćete se tako i osećati. Daleko od toga da mislim da se treba šminkati, montirati i nositi štikle po kući ili do samoposluge, ali treba naći meru da se dobro osećate u svojoj koži i garderobi.
  Mislite li da ćete jednog dana menjati garderobu sa Laurom?
  Sasvim sigurno, a do tada imamo usklađen stil. Evo, baš smo joj juče kupili zlatnu jaknu gotovo identičnu mojoj.
  Koliko vremena posvećujete svom telu, da li vežbate da biste održali liniju?
  Vežbam umereno, kod kuće. Kad sam zdrava, svaki drugi dan hodam na pokretnoj traci sa nagibom dvadesetak minuta i odradim vežbe za stomak i leđa. Nevolja je što okolo ima puno virusa, pa je teško održati kontinuitet. Čim mi padne imunitet, prestajem sa vežbama da ne bih dodatno iscrpljivala organizam.
  Da li puno vremena provodite po kozmetičkim i spa salonima?
  Ne, provodim samo onoliko koliko je neophodno i to kod kozmetičara, jer mi je ten problematičan i zahteva stalno čišćenje i negu. U spa-centre i na masaže nisam išla ni kad sam bila sama, a kamo li otkad imam porodični život. Trenutno bi mi to oduzimalo više vremena nego što ja želim.
  Kako reagujete na pohvale i kritike u medijima. Koliko to može da utiče na promenu stila i čiji sud vam je najvažniji?
  Na sreću, uglavnom su medijski komentari mog izgleda pohvalni. Većina negativnih kritika koje sam pročitala bile su neosnovane i više su govorile o neupućenosti „komentatora" u svoj posao, nego o stilu nas koje ocenjuju. Mislim da su ti modni žiriji zabavni i da slike uvek govore više od reči. Uvek se vidi kada je neki član „žirija" pristrasan ili zlonameran.
  Šta od šminke uvek imate u tašni?
  Maskaru, korektor i ruž za usne, što i čini moj svakodnevni mejkap.
  Kad posmatrate sebe u ogledalu šta vidite?
  Vidim mnogo lepšu sliku od one koju pretpostavljam u glavi. Naime, manje mi se vidi umor koji osećam i koji se ranije više oslikavao, a i izraz mi je blaži i vedriji.
  Šta znači imati stila i sa ukusom se obući danas kad nema pravila šta se sa čim kombinuje i kako se šta nosi?
  Ja nisam rigorozna i opraštam ljudima greške u kombinovanju. Mislim da ta raznovrsnost pruža manje mogućnosti da se pogreši i mnogo više slobode u odevanju. A, ima i puno časopisa iz kojih možete da naučite šta se sa čim najbolje nosi.