Broj 46
Početna > Intervju > TAJNA MOG IZGLEDA

Neven Bošković

TAJNA MOG IZGLEDA

Poznati beogradski maneken Neven Bošković godinama je bio jedan od najtraženijih manekena u Srbiji, a i dalje ga prati reputacija gradskog šmekera. Ove godine je dobio laskavu titulu Fashion Selection-a za najbolji stajling javne ličnosti. Pokušali smo da saznamo od Nevena Boškovića postoji li recept za takav izgled koji i nakon toliko godina mami uzdahe kako dama tako i devojaka

Godinama u ženskom društvu kruži priča da je Neven jedan od  najpoželjnijih muškaraca kod nas. Što je stariji, sve bolje izgleda, tvrde mnoge! Kada smo ga pitali u čemu je tajna njegovog izgleda, sa šarmantnim osmehom, odmahnuo je rukom i rekao: „Ne smatram sebe najpoželjnijim muškarcem, pogotovo što imam više od 50 godina, što znači da sam debelo za penziju! Šalim se, naravno, jednostavno pokušavam da se koliko-toliko brinem o svom izgledu."
  Neven otkriva da za dobar izgled nisu dovoljni samo genetika i dar prirode. Da bi bio u top-formi on redovno vežba tokom cele godine. Ali, zbog postizanja maksimalne kondicije koja je potrebna da bi se bavio omiljenim sportom skijanjem, zimi malo više provodi vremena vežbajući. „Skijanje je moj sport broj jedan, pa zbog toga moram malo više da vežbam. Leti najviše volim da igram tenis."
  Vežbanje i masaža
  Iako je teško poverovati, i manekenima se dogodi da nabace nekoliko kilograma viška. Neven se protiv njih bori regulisanom ishranom i redovnim vežbanjem. Zimi tri puta nedeljno odlazi u City Wellness, mesto u centru grada u kojem se na nabolji način opušta. Kada smo ga pitali kako izgleda jedan njegov dan tamo, rekao je: „Kada dođem, na vratima me sačekaju ljubazni domaćini. Posle presvlačenja u adekvatnu sportsku garderobu, odlazim na sprave koje meni najviše odgovaraju. Najčešće koristim stepere zbog skijanja, zatim trake za trčanje, a ponekad malo dižem i tegove. Centar obuhvata fitnes i akva zonu. Prvi segment je namenjen kardio treningu, a na raspolaganju su mi trake za trčanje ili hodanje, simulatori nordijskog trčanja, steperi, simulator rolera, kao i bicikl. Drugi segment vežbanja povećava snagu, izdržljivost i fleksibilnost mišića. Treći deo je opremljen klupama, šipkama i gumiranim tegovima koji pomažu i u povećanju snage i mase mišića. Nakon što pola sata provedem na tim spravama, odem do bazena i saune koji mi veoma prijaju. Sveukupno tamo provedem oko sat i po." Kada smo Nevena pitali šta mu najviše prija u ovakvim centrima, rekao je da su to svakako masaže, i dodao: „Naravno da više volim da me masiraju žene!" Na našu konstataciju da postoji uvreženo mišljenje da su muškarci ipak bolji maseri jer su i fizički jači, Neven je i dalje insistirao: „Moguće, ali meni ipak nisu potrebne tako jake masaže, potrebne su mi one malo nežnije!"
  Opuštanje uz bazen
  Kada dostignete stanje u kome bez posebnog napora možete da radite sve što poželite, kada uspešno upravljate stresom, kada vam hrana, umesto svakodnevne opsesije, postane uživanje, a fizička aktivnost i vežbanje neraskidivi deo života, tada možete da kažete da ste dostigli „velnes". Neven je upravo to dostigao. Na pitanje kako se najčešće relaksira, Bošković kaže: „Kod kuće uz muziku, pijući neko piće i čitajući novine ili dobru knjigu. Napolju ne mogu da se relaksiram jer mi svi prilaze, vole da se druže, a tako čovek ne može da se opusti."
 
  Radi postizanja maksimalnog opuštanja i uživanja, izuzetno je važno u kakvom prostoru i ambijentu vežbate. Koliko je Nevenu važna atmosfera i enterijer u kojem trenira i uživa u masažama, kaže: „Važno mi je da se u prostoriji u kojoj vežbam lepo i osećam, a City Welness mi to pruža. Nalazi se u centru grada, preko puta garaže „Narodni front", što mi je vrlo bitno jer ne moram da razmišljam gde ću da parkiram auto. Sala je prostrana, nije zagušljivo i zatvoreno. Bazen je veliki, oko njega vlada harmonična atmosfera. Volim da posle napornih vežbi skočim u njega, a zatim i sednem na neku od ležaljki da bih se odmorio. I popio osvežavajući napitak. E, tada se relaksiram."