Broj 46
Početna > Lepi i zdravi > PRAVILNO NANOŠENJE RUMENILA

PRAVILNO NANOŠENJE RUMENILA

Mnoge žene izbegavaju rumenilo, ali upravo ono može biti tajno oružje vaše lepote

Rumenilo vam pomaže da postignete prirodan izgled, ali pripazite da ne preterate sa nanošenjem da ne biste izgledali kao klovn. Rumenilom naglasite oblik lica - istaknite konture obraza i istaknite ili ublažite jagodice. Imajte na umu da se lice zarumeni kada vam se telo zagreje i zbog toga bi trebalo štedljivo da nanosite rumenilo.

Nanošenje rumenila
Za nanošenje rumenila koristite široku, meku četku. Ona koju dobijete u kompletu sa rumenilom obično nije prikladna za nanošenje rumenila, ili je prekruta ili premala. Pre nanošenja, široko se nasmejte pred ogledalom i zapamtite mesto gde vam obraz poprima okrugli oblik. Taj podignuti deo obraza je najbolje mesto za nanošenje rumenila ako želite da izgledate prirodno, jer ćete se zarumeniti upravo na tom delu lica. Nakon što ste naneli puder, umočite četku u rumenilo u prahu, otresite višak i lagano nanesite od jagodice prema ušima kratkim vertikalnim pokretima gore-dole. Uvek pravite pokrete četkom u istom smeru. Ako imate kremasto rumenilo, nanesite ga prstima. Vrlo je bitno da se ne vidi prelaz, pa ujednačite rumenilo jednim horizontalnim potezom, preko vertikalnih, a odstranite višak maramicom ili lagano prekrijte puderom u prahu. Ako se osećate iscrpljeno, nanesite malo rumenila na čelo, uz rub kose, ili iznad obrva, u zavisnosti od toga koji deo želite da naglasite, ali nemojte preterati.

Dugo lice - ako imate dugo lice, nanesite svetlo rumenilo na rubove čela i jagodice vodoravnim potezima četkice, a na sredinu čela i na bradu nanesite prozračni sloj tamnijeg rumenila.
Okruglo lice - osenčite rubove obraza, odmah ispod jagodica pokretima od ruba prema sredini.
Četvrtasto lice - uz viličnu kost nanesite tamno rumenilo, potezima prema licu, ali pri tom izbegavajte bradu. Na bradu kružnim pokretima nanesite svetliju nijansu rumenila.

Koju nijansu i teksturu rumenila izabrati?
Ukoliko imate svetliji ten, koristite nijanse ružičastog rumenila. Ako imate svetli ten sa primesama žućkaste boje, koristite rumenilo boje breskve, ili nijanse narandžaste boje. Maslinastom tenu najbolje će pristajati smeđe nijanse rumenila. Rumenilo u prahu bolje odgovara masnom i mešovitom tipu kože, dok je za suvu kožu odlično rumenilo u kremi.