Broj 46
Početna > Lepi i zdravi > KAKO DA SUVA KOSA ZABLISTA

KAKO DA SUVA KOSA ZABLISTA

1. Kosa je ukras svake žene i njen najjači adut. Zato nije nimalo neobično što joj se posvećuje toliko pažnje. Žene znaju koliko negovana, sjajna, mirisna i meka kosa može da utiče na raspoloženje, ali i na samopouzdanje. U ovim hladnim jesenjim danima kosi je potrebna dodatna nega. Pored stalnog sušenja fenom, stanje suve kose pogoršavaju spoljnji uticaji kao što su hladan vazduh, farbanje i često pranje kose. Ako vam je kosa isuviše suva, nemojte prečesto da je perete. Masaža kože glave i upotreba proizvoda za kondicioniranje može izrazito da popravi stanje suve kose.
  2. Uravnotežena ishrana, redovno vežbanje i dobro zdravstveno stanje blagotvorno deluju na rast kose. Pored toga, važan je i san jer se tokom spavanja cirkulacija poboljšava, a time i ishrana korena kose.
  3. Brojni balzami i regeneratori pomoći će vam u borbi sa suvom kosom. Njih treba pažljivo da utrljate u teme, na mokru i dobro ispranu kosu. Posle dva-tri minuta dobro isperite regenerator.
  4. Pored regeneratora, tu je i široka paleta pakovanja za kosu koja se koriste na isti način kao i balzami s tim što ih možete duže ostaviti na glavi. Posle 10-15 minuta isperite pakovanje, a kao rezultat imaćete meku i sjajnu kosu.
  5. Upotreba fena i prese mnogo šteti kosi. Ove spravice mogu poprilično da oštete vašu kosu. Frizeri preporučuju da potpuno zaboravite na peglu i kosu sušite isključivo fenom. Da biste joj što manje naškodili, koristite serume koji se nanose na opranu mokru kosu i koji je štite od toplote.
  6. Redovno skraćivanje krajeva se podrazumeva. Nijedan preparat na svetu neće vam pomoći ukoliko na svaka dva-tri meseca ne šišate ispucale krajeve. Trudite se da svoju kosu održavate u najboljem stanju i da joj pružite odgovarajuću negu. Divan je osećaj imati lepu, sjajnu i zdravu kosu!