Broj 44
Početna > Lepi i zdravi > VEŽBAJTE KOD KUĆE

VEŽBAJTE KOD KUĆE

Za zategnute trbušne mišiće potrebno je mnogo više od običnih čučnjeva. Upravo zbog toga su stručnjaci razvili jednostavne vežbe koje će vam omogućiti da imate stomak o kakvom ste oduvek sanjali

Prvi korak: Petodnevni kardio-program da se rešite sala na stomaku. Ovaj korak se zasniva na uravnoteženoj i pravilnoj ishrani obogaćenoj povrćem.
Drugi korak: Efikasne vežbe za zatezanje celog torzoa.

Cilj je da se sagore kalorije, masne naslage i da kao konačan rezultat dobijete zategnuto telo.

Ne zaboravite da se pravilno istegnete pre i posle vežbanja!

1. Početne vežbe
A - Lezite na leđa, savijte kolena preko kukova, a listovi neka vam budu paralelni sa podom. Ruke stavite iza glave, savijte ih u laktovima, a laktovi neka vam budu otvoreni. Udahnite, a zatim izdahnite, podižući glavu, vrat i ramena od poda.
B - Dok ste u ovom položaju, podižite i kukove od poda. Zadržite se malo u tom položaju, a zatim se vratite u startnu poziciju. Spustite torzo na pod i ponovite vežbu.

2. Rotiranje i istezanje
A - Lezite na leđa, savijte desnu nogu u kolenu, zatim podignite levo stopalo i naslonite ga na desno koleno. Ruke, savijene u laktovima, naslonite iza glave. Podignite glavu i ramena od poda. Neka vam torzo bude podignut, a zatim rotirajte levi lakat ka levom kolenu (kao na slici), a zatim desni lakat ka desnom kolenu.
B - Posle toga se vratite u prvobitan položaj. Neka vam torzo ostane odignut od poda. Podignite levu nogu vertikalno a desnu nogu horizontalno; uhvatite levu nogu ispod ispod kolena zbog podrške. Dok podižete nogu, podižite i torzo. Vratite noge u početnu poziciju, spustite torzo na pod. Ponovite celu vežbu.

3. Istezanje stomačnih mišića
A - Zauzmite položaj kao na slici 3b. Neka vam prednji deo tela bude okrenut ka podu, ali nemojte celim telom da legnete na pod, samo se naslonite na laktove. Neka vam težina donjeg dela tela bude naslonjena na prste stopala. Kada ste u ovom položaju, otpočnite vežbu tako što će vam težina tela biti na prstima, a pete gurajte unazad. Ovom vežbom istežete stomačne mišiće.
B - Nagnite desno koleno ka podu, ali tako da ne dodirujete pod vrhom kolena. Petu druge noge gurajte unazad. Uradite vežbu i sa drugom nogom.

4. Trbušnjaci sa ispruženim rukama
Sedite uspravno na pod tako da vam kolena budu savijena, a stopala naslonjena na pod. Ruke podignite iznad ramena. Udahnite, dok se leđima spuštate do poda sa rukama ispruženim iznad sebe i dlanovima okrenutim jedan ka drugom. Zatim izdahnite dok podižete leđa od poda sa rukama i dlanovima ispruženim ispred sebe. Vežbu ponovite nekoliko puta.