Broj 44
Početna > Zanimljivosti > UMETNOST LJUBLJENJA

Orgazmički poljubac

UMETNOST LJUBLJENJA

Erotičan i emotivan poljubac može da ostavi snažniji utisak nego prosečan seks

Strastveni dodir usnama otvoriće srce vašeg partnera, ali i postati uvertira za potpuno spajanje vaših tela. Od pravog, vatrenog, senzualnog poljupca zadrhtaće vam kolena, proći će vas žmarci, a nije isključeno ni da doživite orgazam. Da bi se postigao taj nivo, potrebno je da se savlada umetnost ljubljenja.

Značaj poljupca nikako ne treba potcenjivati jer je jedno istraživanje pokazalo da žena na osnovu muškarčevog poljupca odlučuje da li će da spava sa njim ili ne. Prilikom strastvenog poljupca na licu se aktivira 30 mišića, podstiče periferna cirkulacija, zateže koža i gubi oko 12 kalorija. Za pravi poljubac je potrebno mnogo takta i senzualnosti jer u poljupcu ne učestvuje samo jezik već i ostatak našeg tela.

Od poljupca podrhtava telo
Dok lagano svojim usnama budete dodirivali njegove, ruke prislonite na njegovo lice. Zatim se potpuno posvetite njegovoj donjoj usni i tek onda nežno jezikom dodirnite njegov jezik. Ako držite sve pod kontrolom, onda će vaš senzualni jezik sigurno napraviti čudo. Strast će dodatno biti raspaljena ako ruke uvučete u njegovu kosu i privučete ga sebi. Obratite pažnju na način na koji vas ljubi jer ćete tako otkriti kakve su njegove želje. Ljubite ga onako kako on ljubi vas. Naravno, postoji realna šansa da vam se ne dopadne način na koji vas on ljubi, ali je najbolje da mišljenje zadržite za sebe. Ako biste mu u tom momentu prigovorili, povredili biste njegova osećanja i uništili mu samopouzdanje. S druge strane, ako vam se svidi ono što radi, slobodno mu to i recite.

Važna je tehnika
Ako vas ljubljenje toliko uzbudi da više ne možete trezveno da razmišljate, a ipak ne biste da prenaglite, ne preostaje vam ništa drugo nego da se skoncentrišete na gornji deo glave, odnosno na usne. Posle bližeg istraživanja njegovog oralnog područja, istražite i druge delove njegovog tela. Prepustite se osećanjima i pustite mašti na volju. Kad oboje shvatite šta vam najviše odgovara, pređite u akciju i dovedite ga u stanje da stalno misli o vama.
Budite kreativni i lagano, senzualno obližite njegovu gornju i donju usnu, pri tom vodeći računa da ne preterate jer ćete tako samo izazvati kontraefekat.

Kako ćete na kraju saznati da li ste ostavili željeni utisak? Vrlo jednostavno. Poljubite ga, a onda se malo odmaknite. Ako njegove oči i dalje budu prikovane za vas, znači da je zaista uživao u onom što ste mu pružili i da je verovatno spreman na mnogo više od toga.