Broj 44
Početna > Zanimljivosti > PRIJATELJSTVO

Pet prijateljica koje svaka žena treba da ima

PRIJATELJSTVO

Odavno je poznato da porodicu i ljude sa kojima radimo ne možemo da biramo, ali osobe koje nam ispunjavaju privatan život su samo naš izbor

Dok su muška prijateljstva mnogo jednostavnija, žene prijateljstvima prilaze na različite načine o kojima će često raspravljati sa drugim prijateljicama. Saznajte zašto svaka žena treba da imat pet prijateljica za različite životne situacije.

1. Prijateljica za podršku
Njene omiljeni reči su: Da, naravno! Čak i kada biste joj saopštili da napuštate dobro plaćen posao jer vam više nije interesantno, stopostotno bi vas podržala. Nikada vas neće osuđivati i opomenuti primedbom da možda to i nije toliko pametno. Ako ste nesigurni, ovakva drugarica je više nego dobrodošla za podizanje samopouzdanja.

2. Prijateljica za putovanja
Nemojte da se razočarate ako vam letovanje sa prijateljicom iz detinjstva, osobom koju poznajete ceo život, ostane u sećanju kao jedno od najgorih. Putovanje je posebna situacija u kojoj ne reaguju svi na isti način. Kada u špici sezone saznate da ipak nemate sobu koju ste rezervisali, a u celom mestu nema praznog kreveta ni za lek, dobro će vam doći opuštena i fleksibilna prijateljica. Ona će jednako moći da uživa u tišini kao i u neophodnoj rundi tračarenja.

3. Prijateljica koja uvek govori istinu
Kada se uverite da vas prijateljica ne spušta na zemlju zato što je zlobna ili ljubomorna, svakako treba da je zadržite u svom životu. Nije uvek lako čuti istinu, ali dobronamerno tumačenje vaših grešaka i posledica sa kojima morate da se suočite i te kako je vredno ovakvog prijateljstva.

4. Prijateljica za izlaske
Možda se znate površno, možda se ne slažete u većini životnih stavova, ali kada zajedno izađete fantastično se provodite. Spontano druženje koje se završi sjajnom zabavom ne mora da se temelji na poznavanju porodičnog stabla i omiljenog jela vaše prijateljice.

5. Potpuno drugačija prijateljica
Deset godina mlađa, petnaest godina starija, neuporedivo bogatija ili siromašnija, to je osoba uz koju ćete otkriti neki novi deo sebe za koji niste ni znali da ga imate. Ovakva osoba uneće novu perspektivu u vaš svet i pomoći će vam da ga i sami obogatite.