Broj 44
Početna > Zanimljivosti > OBRATITE PAŽNJU!

Deset signala koji znače seks

OBRATITE PAŽNJU!

Donedavno je važilo pravilo - žene zavode, a muškarci se udvaraju. Poslednjih godina se to promenilo tako da se žene bez pardona udvaraju muškarcima. One koriste većinu istih gestova doterivanja kao i muškarci, među kojima su dodirivanje kose, jedna ili obe ruke na kukovima, stopala i telo usmereni prema muškarcu, intenzivan kontakt pogledom... Sledi lista deset najčešćih gestova i signala koje koriste žene širom sveta kako bi muškarcima stavile do znanja da su slobodne

1. Igranje kosom
  Ovo je obično prvo što žena uradi kada prođe pored muškarca koji joj se dopada. Glavu zabacuje unazad kako bi kosu pomerila sa lica. Ovaj gest koriste čak i žene sa kratkom kosom. Pored toga, žene su često sklone da se igraju pramenovima kose na razne načine i time stave do znanja muškarcu da im se sviđa.
  2. Pućenje usana
  Pune i senzualne usne su simbol ženstvenosti. One su ukras ženskog lica i mamac za poljupce. Brojne holivudske lepotice, počev od seksi zavodnice Merilin Monro, instinktivno znaju kako da koriste usne da bi privukle pažnju.
  3. Samododirivanje
  Um navodi naše telo da ispolji skrivene čežnje, a žene imaju mnogo više nervnih senzora za doživljavanje dodira nego muškarci, zbog čega su i osetljivije na dodir. Kada žena polako i senzualno dodiruje svoj vrat ili grlo, time nagoveštava da bi i muškarac koji sedi preko puta nje mogao da dobije priliku da je dodiruje na isti način.
  4. Dodirivanje cilindričnog predmeta
  Glađenje cigarete, prsta, stalka čaše za vino ili minđuše je nesvesni nagoveštaj onoga što je na umu ženi. Pored toga, skidanje i navlačenje prstena na prst je takođe mentalna predstava seksa. Kada žena radi nešto od ovoga, to su sigurni signali da je muškarac privlači.
  5. Pogled iskosa preko podignutog ramena
  Podignuto rame, uz delimično spuštene kapke, žena zadržava pogled muškarca onoliko koliko je potrebno da je on primeti, a onda odmah skreće pogled. Ovaj postupak kod žene stvara osećaj potajnog gledanja u stranu i od strane muškarca kojem je taj pogled upućen.
  6. Njihanje kukovima
  Žene imaju šire kukove u odnosu na muškarce, a to znači da žena, kada hoda, naglašeno ljulja karlicu. Ovo je snažan signal razlike među polovima. Vrckav hod je je jedan od suptilnih ženskih gestova kao i jedan od glavnih ženskih aduta kojima ona nepogrešivo zavodi.
  7. Ženska torba
  Većina muškaraca nikada nije videla sadržaj ženske torbice, a brojne studije su pokazale da se jači pol čak plaši da dotakne, a kamoli otvore žensku tašnu. Ona je lični predmet koji žene često tretiraju kao produžetak svog tela i zato torba blizu muškarca predstavlja snažan signal intimnosti. Ako žena smatra muškarca izuzetno privlačnim, moguće je da će lagano početi da dodiruje svoju torbicu. Stavljanje torbe blizu muškarca, tako da on može da je vidi i dotakne, predstavlja snažan znak da je ona zainteresovana.
  8. Usmeravanje stopala
  Ukoliko su ženska stopala okrenuta ka muškarcu to znači da joj se on veoma dopada. Ako muškarac drži stopala na isti način kao i žena, to znači da je hemija obostrana.
  9. Igranje cipelom
  Klaćenje cipele ili sandale vrhom stopala ukazuje na opuštenost, dok obuvanje i izuvanje cipele ima falusni efekat. Ovaj postupak uznemiruje mnoge muškarce, a da ne znaju zašto.
  10. Prekrštene noge
  Većina muškaraca se slaže da je ovo najprivlačniji sedeći položaj koji žena može da zauzme. Posredi je gest koji žene svesno koriste kako bi privukle pažnju na svoje noge. Među ostalim ženskim signalima koji uključuju noge, nalaze se lagano prekrštanje i ispravljanje nogu pred muškarcem, kao i nežno maženje butina.