Broj 44
Početna > Prica > IMAĆU JOŠ DECE

Anđelina, Bred i dečica

IMAĆU JOŠ DECE

Anđelina Džoli i Bred Pit su planetarno popularni ne samo zbog posla kojim se bave, već i zbog fame oko usvajanja dece, rađanja i nagađanja da li je lepa glumica opet trudna ili ne

Bred Pit i Anđelina Džoli zbližili su se na snimanju filma „Gospodin i gospođa Smit", a glasine o njihovoj vezi buknule su kada se Bred razdvojio od Dženifer Aniston, tadašnje supruge. Iako se Bred i zvanično razveo od Dženifer u oktobru, ni on ni Anđelina doskoro nisu priznavali da su u vezi, već su tvrdili da su prijatelji. Ubrzo posle razvoda sa Dženifer, Bred i Anđelina su počeli da žive zajedno, a on je zatražio zahtev za priznavanje očinstva njeno dvoje usvojene dece, Medoksa i Zahare. Ubrzo potom, Anđelina je zatrudnela sa Pitom i na svet donela njihovo prvo dete, devojčicu Šajlo Nuvo.
 
  Sva njihova deca
  Medoks
  Nakon što je 2001. u Kambodži snimala film „Tomb Raider", Anđelina Džoli je još dva puta posetila tu azijsku zemlju. Kada je 2002. godine ponovo bila u ovoj zemlji kao ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija sa zadatkom da poseti žrtve mina zaostalih iz građanskog rata, ugledala je Medoksa i rešila da ga usvoji. „Da sam rešila da jednostavno rodim dete, celog života bi me mučila misao da nisam htela da pomognem nekom detetu koje je ostavljeno bez ikoga na svetu", rekla je Anđelina.
  Zahara Marli Džoli
  Posle nekog vremena Anđelina je poželela da njen Medoks dobije brata. Zato je sa svojim novim dečkom Bredom Pitom i sinom otišla u Etiopiju sa namerom da usvoji dete iz Afrike. Nekoliko sati kasnije je videla Zaharu i odmah se zaljubila u nju. U julu 2005. popularna glumica je sa Bredom usvojila devojčicu Zaharu, koju je pronašla u sirotištu za decu obolelu od side u Adis Abebi, glavnom gradu Etiopije. Kasnije se ispostavilo da devojčica, čije ime na svahiliju znači „cvet", nije bolesna. Sreći nije bilo kraja dok je baka tada šestomesečne Zahare, skrhana bolom, kroz suze jednom američkom novinaru pričala kako je porodica suviše siromašna da bi se brinula o devojčici. Baka se zove Almaz Bifne, ima četrdeset pet godina i upravo je ona bila ta koja je unuku dala na usvajanje pošto je njena ćerka, a Zaharina majka, umrla nakon porođaja. „Molim vas da se o njoj brinete kao da je vaša ćerka", preklinjala je Almaz (preko prevodioca) iz svoje kamene kućice koja se nalazi u selu Avasa u Etiopiji, trećoj najsiromašnijoj zemlji na svetu gde čitave porodice žive sa devet dolara mesečno!
  Šajlo Nuvo Džoli-Pit
  Anđelina se porodila u Namibiji, a beba je dobila ime - Šajlo Nuvo Džoli-Pit. Da bi izbegli intenzivnu pažnju medija, Anđelina i Bred su odlučili da mesto rođenja njihove ćerke bude ova udaljena zemlja na jugu afričkog kontinenta. Vlada Namibije im je tada svesrdno pomogla u suzbijanju medijske ofanzive, odbivši da izda ulazne vize reporterima bez izričitog odobrenja bračnog para. Anđelina Džoli se porodila carskim rezom, piše magazin Pipl, pozivajući se na izjavu lekara koji je izveo operaciju. „Anđelina je imala carski rez, što je i bilo predviđeno, budući da je beba bila okrenuta naopako", izjavio je losanđeleski lekar Džejson Robart koji je izvršio operaciju u namibijskoj bolnici. Prema njegovim rečima, beba je imala 3,18 kilograma, a porođaju je prisustvovao Bred Pit. „Bred je sve vreme bio uz Anđelinu i presekao je pupčanu vrpcu", dodao je doktor.
  Paks Tijen
  Poslednja prinova u porodici Džoli-Pit je vijetnamski dečak Paks Tijen, čije ime je kombinacija dve reči - latinske „mir" i vijetnamske „nebo". Paksa je majka napustila odmah posle porođaja, a Anđelina ga je primetila u sirotištu „Tam Bin" u Ho Ši Minu. Prvi trenuci susreta trogodišnjeg Vijetnamca Paks Tijena i njegove nove mame nisu prošli glatko. Naime, Paks je bio veoma uplašen, počeo je da plače, bio je potpuno zbunjen jer nije znao šta ga je snašlo, niti gde ga vode. Međutim, nakon što je Anđelina provela nekoliko minuta nasamo sa svojim usvojenim sinom, na Paksovom licu se pojavio osmeh i odmah je počeo da se igra sa starijim bratom Medoksom.
  Tokom ceremonije usvajanja koju je pripremilo vijetnamsko sirotište „Tam Bin”, Paks Tijen je non-stop plakao, a direktor sirotišta N. V. Trung je rekao da je to normalna reakcija pošto mu niko nije objasnio gde ide: „Nismo želeli da ga uplašimo, rekli smo mu da odlazi iz sirotišta."
  Želimo još dece!
  „Želim ogromnu porodicu. Volela bih da imam između sedmoro i četrnaestoro dece", otkrila je Anđelina voditelju Džonu Stjuartu u emisiji „Dejli šou". Kada se voditelj požalio da je njemu i dvoje dece mnogo, glumica je odgovorila da se slaže, ali da smatra da su ona i Bred „dostojni većeg izazova".
  I Bred je u jednom intervju preporučio svima da imaju što više dece. „Jedini problem je što ne spavam noćima. Nikada se nisam ovako zabavljao, ali je istovremeno briga o deci najveća gnjavaža u životu", iskreno je rekao. Nekadašnji holivudski zavodnik je ozbiljno shvatio ulogu oca i zbog roditeljskih obaveza je čak promenio i način snimanja filmova. „Sada sam na setu mnogo efikasniji jer znam da, dok snimam, moram da budem više fokusiran nego ranije. Sada imam mnogo manje vremena da završim posao, budući da želim da se što pre vratim kući. I zaista mi je drago zbog toga", objasnio je.
  Kada su ga novinari pitali da li su on i Anđelina spremni za peto dete, Pit je kao iz topa odgovorio: „Da, spremni smo." Ipak, nije precizirao da li njih dvoje planiraju drugo biološko dete ili možda novo usvajanje.